Warme voeten en warme banden in Haarlems Bavodorp
 

Warme voeten en warme banden in Haarlems Bavodorp

Ymere renoveert 288 woningen in het Haarlemse Bavodorp. Een mooie samenwerking met Van Lith Bouw, een aannemer met creatieve en innovatieve ideeën waar Ymere al tien jaar mee samenwerkt. Én een bedrijf dat goede banden heeft met huurders in Bavodorp, zoals Jolanda. Zij is helemaal in haar nopjes met haar nieuwe huis.

 

Blije huurder en vraagbaak in de buurt

Goede isolatie, nieuw sanitair en vloerverwarming: voor huurders betekent de renovatie een bijna nieuw huis met een energielabel A. Dat geldt ook voor Jolanda. Haar woning is zo comfortabel dat ze nu alleen nog op sokken loopt. Ook de open keuken en de grotere woonkamer vallen in de smaak. Jolanda is niet alleen een blije huurder. Ze is ook de vraagbaak voor het bouwteam en de buurt. Ze speelt vragen van huurders door aan de aannemer en Ymere en andersom. Met haar hulp verloopt het renovatieproject nog soepeler.

Hergebruik bouwmaterialen

De renovatie van Bavodorp gebeurt in fases, per woning duren de werkzaamheden ongeveer een jaar. We hergebruiken daarbij zoveel mogelijk bouwmaterialen. Zo worden de oude betonnen dakpannen en het puin van de achtergevels vergruisd en gebruikt als werkvloer onder de nieuwe fundering. Ook het hout uit van de begane grond van de woningen wordt opnieuw gebruikt. Bovendien kunnen de houten prefab dakkapellen en achtergevels later ergens anders gebruikt worden. Dit noemen we circulair bouwen: beter voor het milieu en kostenbesparend.

Werkzaamheden in Bavodorp

Het project startte in 2014 en wordt afgerond in 2024. In mei 2022 zijn 211 woningen opgeleverd en de rest van de woningen zijn in uitvoering. 

 

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden