Op naar de volgende 10 jaar met dakteam Ymere!

Een feestelijk moment! Vorige week stonden we stil bij de contractverlenging van ons dakteam. ‘Zo'n 10 jaar geleden zijn we begonnen met vaste co-makers Patina, Klomp en Consolidated om ons te ontzorgen bij ons dakonderhoud. En daar zijn we tot op de dag van vandaag erg blij mee!’, aldus Jeroen Mennink.

 

Tien jaar geleden deed Ymere de uitvraag om het dakonderhoud te verzorgen. En waar dat begon met een samenwerking met alleen Klomp is dat uitgegroeid tot een dakteam. Dakteam Ymere is een innovatieve samenwerking tussen Consolidated, Patina en Klomp. Samen verzorgen zij sinds 2012 het dakonderhoud van Ymere. 

Voor dit feestelijke moment waren we op een unieke locatie, de Elizabeth Otter Knol stichting. Een monumentaal pand met een dak waar al onze co-makers aan hebben gewerkt. ‘Wat het dakteam uniek maakt is dat we drie losse bedrijven zijn die allemaal iets doen met daken. Maar alle drie bij elkaar dan heb je een compleet dakteam met alle disciplines en technische kennis in huis. En dat maakt het mooi, we zijn complementair aan elkaar’ zegt Edwin Klomp.  

Elizabeth Otter Knol stichting
Elizabeth Otter Knol stichting
Het dak van dit monumentale pand hebben onze dakpartners samen vernieuwd
Het dak van dit monumentale pand hebben onze dakpartners samen vernieuwd
 

Samenwerken als één entiteit 

Maar het blijft bijzonder dat drie concurrenten moeten samenwerken, want dat betekent dat informatie onderling gedeeld wordt. ‘Daar moest ik ook echt wel even aan wennen in het begin, zegt Glen Bosman van Consolidated. Maar dat maakt de samenwerking ook wel iets bijzonders. We werken samen als dakteam, als één entiteit. En dat is supergaaf. Want iedereen heeft een eigen specialisme. Zo zit het specialisme rondom veiligheid bij Patina en het specialisme rondom zinkwerk bij Klomp. En wij weten meer van dak management met ons systeem Dakota. En zo kan je met z'n drieën veel beter werk opleveren’.

De toekomst 

En hoe nu verder? André de Keijzer van Patina zegt: ‘Het is bijzonder dat we al 10 jaar samenwerken. Je ziet weinig samenwerkingen die zo lang lopen. Maar na tien jaar staan we hier met nieuwe uitdagingen. We hebben veel bereikt maar het is tijd voor de volgende stap, tijd voor nieuwe innovaties. Denk bijvoorbeeld aan daken die ook zorgen voor koeling voor onze huurders. We houden elkaar scherp’.  

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden