Laat Mokum Bloeien!

Een groene, bloeiende buurt. Dat is goed voor het milieu, voor insecten én voor het humeur. Daarom vindt Ymere groen belangrijk en werken we graag samen met Laat Mokum Bloeien!. Hun missie om de wereld groener en duurzamer te maken spreekt ons aan. Op Wereld Bijendag (20 mei) zaaiden we met hun hulp daarom 142 vierkante meter bloemzaad in.

 

Bloemen in Amsterdam-West

‘Laat Mokum Bloeien!’ vraagt bedrijven geld te geven om Amsterdam te verbloemen. Ymere hoefde alleen maar een geschikte plek uit te kiezen. Dat werd een stuk grond op de hoek van de Platostraat en de Aristotelesstraat in Amsterdam Nieuw-West. Dat zaaiden we in met inheemse bloemenzaden. Van die bloemen kunnen bijen en andere insecten straks volop snoepen. Zo houden we de belangrijke wilde bij in leven. En geven we huurders een kleurrijk uitzicht.

 

Enthousiaste buurtbewoners

Meerdere buurtbewoners namen een kijkje en kregen zelf ook een zakje met bloemzaadjes. Het duurt ongeveer zes weken totdat de bloemen in bloei staan. We gaan dan kijken hoe het er uitziet en of de bewoners en de bijen ervan genieten!

Meer weten?

Wilt u meer weten over het verbloemen van Amsterdam? Kijk dan op de website van Laat Mokum Bloeien!

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden