Huurders blij met duurzame woningen in Amsterdam-Oost

Als je iets doet, kun je het beter in een keer goed doen. De fundering aanpakken, renoveren en verduurzamen. Dat is gelukt. Van een huis op leeftijd met de nodige kwalen naar een comfortabel huis dat klaar is voor de toekomst. Ymere-regiomanager Chris Pettersson is trots op het resultaat na een grondige renovatie van 22 woningen aan de Dapper- en Wagenaarstraat. “Zeg nou zelf: hier wil je toch wonen!”

 

Energielabel B

“De panden kampten met funderingsproblemen en een slechte algemene staat van het casco”, vertelt Chris Pettersson. “We hebben de vloeren, daken en gevels volledig geïsoleerd en HR++ glas en mechanische ventilatie aangebracht. Alle woningen hebben nu minimaal energielabel B. En vooruitlopend op het gasloos maken van de woningen de gas-aansluitingen in de keukens niet teruggebracht. Waar ik ook trots op ben is dat we bij de renovatie de oude details hebben hersteld. Verder is er 1 sociale huurwoning toegevoegd en zijn alle woningen binnen de sociale huurgrens gebleven”.

Nieuwe  huurders

Van de oorspronkelijke bewoners zijn er uiteindelijk 3 teruggekeerd naar een gerenoveerde woning. De overige bewoners hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om naar een andere woning elders te verhuizen. Hierdoor kwamen er 18 woningen vrij voor woningzoekenden die we blij hebben gemaakt met een nieuwe, gerenoveerde woning. Van deze woningen zijn er 3 toegewezen aan jongeren en 2 aan statushouders.

Dapper, Durven, Doen

Naast woningen heeft Ymere in de Dapper- Wagenaarstraat ook 5 bedrijfspanden gerenoveerd. Van Drie van de oorspronkelijke ondernemers keren terug naar een gerenoveerd pand.  Eén ondernemer is voor de start van de werkzaamheden naar een groter pand van Ymere in de buurt verhuisd.  Chris Pettersson: “Dit is een onderdeel van de samenwerking tussen het stadsdeel, Ymere en Lieven de Key om de economie in de Dapperbuurt te versterken onder de noemer ‘Dapper, Durven, Doen’. Het uiteindelijke doel is een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige en aantrekkelijke Dapperbuurt, waar het prettig is om te wonen, winkelen, te werken en te verblijven.”

Kijk voor meer informatie op www.dapperdurvendoen.nl.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden