Dolgelukkige Corrie kan door voorrang in Vijfhuizen blijven

Corry de Reus verhuist binnenkort binnen Vijfhuizen naar een nieuwe huurwoning van Ymere. Die kreeg ze toegewezen in het kader van Van Groot Naar Beter. Als inwoner van Vijfhuizen kreeg ze bovendien voorrang bij de toewijzing. Dit is haar verhaal.

Trots loopt Corry door haar appartement, waar het nog helemaal nieuw ruikt. “Ik woon al 61 jaar in Vijfhuizen, ben hier geboren en getogen. Heel lang woonde ik een koophuis, daarna heb ik ruim drie jaar een studiootje gehuurd, dat was sociale huur. Het was klein, maar ik heb het naar m’n zin gehad hoor. Het was voor tijdelijk. Ik stond ingeschreven bij Woningnet en had al gezien wat ze hier aan het bouwen waren. Vijfhuizen is klein, dus dat soort dingen weet je meteen. Bovendien woont mijn vriendin hier aan de overkant. Dus reageerde ik op deze woning in Woningnet, maar ik stond nummer 700.” 

Voorrang voor Vijfhuizenaren 

Toch liep het anders. Heel anders. “Drie, vier maanden geleden belde Ymere me op. Of ik nog geïnteresseerd was. Ik dacht: hè, hoe kan dit nou? Toen bleek dat ik voorrang kreeg op dit project omdat ik uit Vijfhuizen kom. Het was een complete verrassing. Ik mocht meerdere woningen in dit complex komen bekijken en daarna drie voorkeuren opgeven. Uiteindelijk kreeg ik ook nog het appartement toegewezen dat ik op nummer een had staan. Ik kon het gewoon niet geloven, ik dacht: dit kan niet.” 


Corry de Reus in haar nieuwe woning

Licht, gelijkvloers en energieneutraal 

Met een grote glimlach laat Corry haar nieuwe huis zien. Een benedenwoning op een hoek, gelijkvloers en energieneutraal. Het huis is zo’n 86 vierkante meter, heel licht en heeft een fijne tuin. Vooral dat laatste sprak Corry aan. En met twee slaapkamers is er genoeg ruimte voor logerende kleindochters. Bovendien heeft het complex, met 35 woningen, ook nog een binnentuin. Terwijl ze dit in haar eigen tuin vertelt komt er een buurvrouw langs gefietst: “Daar zit ze hoor, voor haar nieuwe huis.” Corry zwaait vrolijk terug.  

Goed geregeld door Ymere 

“Met een deel van de buren heb ik al kennis gemaakt, we hebben leuk contact hier in het pand. Momenteel is iedereen nog heel druk bezig met schilderen, vloeren leggen en verhuizen. Mijn drie zonen hebben geholpen met het schilderwerk, het ziet er echt strak uit. Als over een paar dagen mijn vloer ligt kan ik gaan verhuizen. Ymere heeft alles heel goed geregeld en heeft overal aan gedacht. Er is een container voor bouwafval voor ons geplaatst en ook bij vragen word ik goed geholpen, echt perfect. En kijk, hier in de algemene ruimte bij de bergingen, daar zitten stopcontacten voor scootmobielen. Dat is toch super?” 

Plus, plus, plus 

“Ik ben hier hetzelfde bedrag per maand kwijt als in mijn vorige woning, terwijl dit veel groter is. De rest van m’n leven blijf ik hier wonen. Ik zei al tegen mijn zoons: ‘De volgende keer dat ik verhuis, hoeven jullie niet te schilderen’.” Een knipoog en weer die glimlach. “Nee, dit is echt plus, plus, plus. Echt een cadeau.” 

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden