Voorbereidingen onderhoud en verbetering 35 woningen Papelaan en Kastanjelaan Weesp gestart
 

Voorbereidingen onderhoud en verbetering 35 woningen Papelaan en Kastanjelaan Weesp gestart

De voorbereidingen van groot onderhoud van 35 woningen aan de Papelaan in Weesp zijn in volle gang. De woningen, gebouwd in 1950, worden onderhouden en verbeterd. Van 12 woningen wordt ook de fundering hersteld.

 

Ymere is bezig met een grote operatie om oudere woningen te onderhouden en te verbeteren: van isolatie tot het vervangen van complete daken en alles wat daar tussenin zit. Dat leidt tot een meer comfortabel, energiezuinige en toekomstbestendige woning. Ook aan de Papelaan en Kastanjelaan in Weesp.

 

“Zulke grote woningverbeteringen vragen om een grondige voorbereiding", zegt Sabine Heijink van Ymere. “Van het uitwerken van het ontwerp, overleg en informeren van bewoners tot het maken van plannen, het bestellen van bouwmaterialen, regelen van logeer- en tijdelijke woningen en inschakelen van aannemers. Een verbouwing van een huis is al een klus, dit zijn er 35 tegelijk.”

 

Tijdens de voorbereidingen is ontdekt dat van 12 woningen de fundering moet worden aangepakt. “We monitoren dat sinds een paar jaar door middel van speciale apparatuur en meetbouten in de gevels. Dat weten de bewoners.

Uit dat onderzoek bleek dat bij 12 woningen de fundering minder goed is dan verwacht. “De huizen verzakken sneller dan we hadden voorzien. De huurders van deze 12 woningen verhuizen binnenkort tijdelijk naar een andere woning. “We kunnen de fundering alleen herstellen als de woningen leeg zijn. Ymere regelt de verhuizing, want we weten als geen ander dat zoiets stress oplevert. En als het onverwachts gebeurt, helemaal.”

 

Ymere houdt bewoners, gemeente, huurdersorganisaties en !Woon op de hoogte wat er gaat gebeuren, wanneer en hoe, zo laat Heijink weten. “Want zo'n grote klus doe je samen.”

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden