Ymere blij met besluit gemeenteraad over nieuwbouw JC Beetslaan in Hoofddorp
 

Ymere blij met besluit gemeenteraad over nieuwbouw JC Beetslaan in Hoofddorp

De raad was het er unaniem over eens. Het is hoog tijd om een stap te maken, want de bouw aan de JC Beetslaan kan niet nog langer wachten. Woningcorporatie Ymere kan verder met de voorbereidingen van het bouwen van 40 nieuwe woningen in Hoofddorp. ‘We zijn blij met dit besluit’, zegt Remco Pols, regiomanager bij Ymere.

40 woningen in de planning

Vijf jaar geleden werden 18 in slechte staat verkerende woningen gesloopt aan de JC Beetslaan. De woningen stamden nog uit 1924 en haalden daarmee dus net geen eeuw in leeftijd. De hoop was om zo snel als mogelijk woningen terug te bouwen en dan het liefst ook nog meer. Het plan is nog steeds om 8 nieuwe eengezinswoningen (koop) en een complex met 32 sociale huurappartementen te realiseren op het terrein.

JC Beetslaan (3)
De 18 woningen verkeerden in slechte staat en zijn gesloopt
JC Beetslaan (1)
De voorgenomen nieuwbouw met onder andere 32 sociale huurappartementen

Onverwachte eisen zorgden voor ongewenste vertraging

Helaas liep het project tegen hobbels aan. Dat leidde tot grote vertraging. ‘We hebben veel contact gehad met de gemeente om het plan toch te kunnen realiseren, maar we zijn wel een paar keer verrast met nieuwe eisen.’ zegt Pols. ‘We zijn blij dat de wethouder nu doorpakt en dat de gemeenteraad dat steunt. Door dit besluit kunnen we verder’.

De volgende stap is nu gezet

De volgende stap kan nu eindelijk worden gezet. Op donderdag is er een besluit genomen door de raad dat het mogelijk maakt om het plan van Ymere eindelijk ter inzage te leggen. Pols: ‘Het heeft veel te lang geduurd. Zeker in deze tijd van woningcrisis had dit veel eerder gemoeten, maar nu kunnen we verder met de plannen voor nieuwe, betaalbare woningen in Hoofddorp, ook op deze locatie. Iedere woning die je nieuw kunt toevoegen is er één. Hoe eerder, hoe beter.’

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden