De Bouwmeesterbuurt in Almere kleurt groen!
 

De Bouwmeesterbuurt in Almere kleurt groen!

De Bouwmeesterbuurt in Almere wordt steeds groener en groener. De verbouwing van 254 woningen is aan de gang en drie huizenrijen zijn nu in een groen jasje gestoken, terwijl er momenteel wordt gewerkt aan de vierde rij. Om dit te vieren organiseerden Ymere en Dura Vermeer een feestje met een feestelijk programma met activiteiten voor jong en oud.

Voor en door de buurt 

De hapjes werden verzorgd door buurtcateraar Spang en DJ DR Feelgood, ook uit de Bouwmeesterbuurt, zorgde voor een vrolijke noot. Voor de kinderen was er zelfs een kleurwedstrijd met mooie prijzen. 

Het werk is eindelijk begonnen 

Corona, schaarse grondstoffen en langere besluitvorming zorgden voor vertraging in het project. Maar nu gaat het snel. De groene kleur van de huizen valt op in de wijk en deze kleur rukt steeds verder op in de buurt.  

5434 Goulmy Bouwmeesterbuurt
Kleurwedstrijd voor kinderen in de buurt
5384 Goulmy Bouwmeesterbuurt LOW
Het boompje werd geplant door bewoner en wethouder Julius Lindenbergh

De bewoners kijken uit naar hun label A woning 

De Bouwmeesterbuurt is niet alleen groen van kleur, maar ook van karakter. De woningen worden energiezuinig met een label A. En voor elke boom die verwerkt wordt in de gevels, wordt er ergens in Nederland een boom teruggeplaatst.

Appelboompje voor de buurt 

Om het groene gevoel te behouden, schonk Guerrilla Gardners een appelboompje aan de buurt. Het boompje werd door bewoners en wethouder van gemeente Almere Julius Lindenbergh geplant. Bovendien werden de buurtbewoners getrakteerd op een workshop om de Bouwmeesterbuurt in bloei te zetten. 

5060 Goulmy Bouwmeesterbuurt LOW (1)
De eerste huizen na de verbouwing
5033 Goulmy Bouwmeesterbuurt LOW
Elke huizenrij een eigen voordeur en kleur van de negge (de ruimte tussen de buitenmuur en de deur)

De buurt in de zomer van 2024

Als alles volgens plan verloopt, zijn alle huizen dan groen en wonen de bewoners comfortabel en energiezuinig in hun 'nieuwe' label A huis. Het appelboompje heeft dan hopelijk de eerste appels gegeven en de buurt staat in volle bloei. Dan is het weer hoog tijd voor een mooi feest, om samen met elkaar te vieren hoe ver de buurt is gekomen. 

Dit alles danken we aan het projectteam bestaande uit Ymere en Dura Vermeer,  de betrokken bewoners van de focusgroep en de bewonerscommissie!