Ymere koopt 162 sociale huurappartementen van MRP in Amsterdam Nieuw-West

Ymere heeft 162 sociale huurappartementen in het nieuwbouwproject MIX Amsterdam gekocht van ontwikkelaar MRP. MIX Amsterdam op het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West omvat in totaal 528 appartementen, een open gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en omwonenden, winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum “Het Verhalenhuis”.

Extra sociale huurwoningen in Amsterdam

De 162 sociale huurwoningen, waaronder 2-, 3- en 4-kamerwoningen, zijn geschikt voor diverse doelgroepen: van starters tot senioren. Ymere wordt bij oplevering, naar verwachting in 2026, eigenaar van de woningen en gaat de woningen dan via Woningnet verhuren. De sociale huurappartementen zijn een goede aanvulling op het woningaanbod van Ymere in Amsterdam.

Erik Gerritsen, Voorzitter Directieraad Ymere: “Wij kijken terug op een bijzonder goede en prettige samenwerking met MRP bij de totstandkoming van dit project en we verheugen ons op het vervolg. We kijken er naar uit om onze huurders in de nieuwe woningen van MIX Amsterdam te verwelkomen.”

 

Verhalen Huis
Verhalen Huis Binnentuin Cartesius
Verhalenhuis MIX Amsterdam

Fotografie: Absent Matter

MIX Amsterdam – wonen, werken, voorzieningen

Er komen in MIX Amsterdam 528 huurappartementen waarvan 162 sociale huurwoningen, een open groene binnentuin, 382 extra parkeerplekken en een fietsenstalling voor ruim 400 fietsen. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis. Het Verhalenhuis is een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur) , radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek.    

Bart Meijer (CEO MRP): “MRP is zeer verheugd om met Ymere 162 sociale huurappartementen op het Osdorpplein te realiseren. Dit past bij onze ambitie om duurzame en gezonde mixed-use projecten te ontwikkelen met een mix van woningen voor verschillende doelgroepen in een groene en duurzame leefomgeving, met commerciële units en verschillende voorzieningen. Wij kijken we ernaar uit om de plezierige samenwerking met Ymere voort te zetten in andere projecten”.

MIX Amsterdam is ontworpen door de Architekten Cie. en ontwikkeld door MRP. Het project wordt gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling.

www.mix-amsterdam.nl www.osdorpplein.nl

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden