Slingers in Nieuw-Vennep: start bouw Veldbloemstraat

De eerste paal zit in de grond, dus de slingers mochten de lucht in. Een druk op de rode knop was het teken van de start van de bouw van 43 sociale huur appartementen aan de Veldbloemstraat in Nieuw-Vennep. De woningen komen op de plaats waar hiervoor de Rehobothschool stond, vlak bij de winkels en het station.

 

Een mooie dag voor nieuwe woningen

De gasloze woningen zijn met hun 50m2 grootte bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, vooral voor starters en jongeren. “Het is een mooie dag,” begint Wethouder Jurgen Nobel, “Want er is een gigantische behoefte aan woningen, zeker aan betaalbare woningen. Haarlemmermeer wil tot aan 2040 20.000 woningen bouwen en daar dragen deze woningen aan bij. Dus weer 43 huishoudens die hier straks mooi en betaalbaar kunnen wonen. Daarom is het vandaag absoluut een mooie dag”.

43 keer een nieuw thuis

Het complex zal gaan bestaan uit twee gebouwen, waar van de ene twee lagen heeft en de andere drie. De woningen op de begane grond hebben een tuintje en hun bovenburen krijgen een Frans balkon. “We kennen allemaal wel iemand die een woning zoekt", vertelt Ymere directievoorzitter Erik Gerritsen. “Daarom is het zo belangrijk om erbij stil te staan elke keer als we van plannen naar uitvoering gaan. Dit zijn niet alleen 43 woningen, dit is 43 keer een nieuw thuis.”

 

 

Gasloze verwarming vanuit de bodem

Tot de zomer zal de grond worden klaar gemaakt voor de bouw en daarna kan er aan de woningen zelf gestart worden. Douwe de Vries van Thunnissen vertelt: “Elke woning heeft een eigen bodemwarmtepomp. Daarmee wordt er op een duurzame manier warmte uit de grond gehaald.” Daardoor hebben de woningen geen gas nodig om verwarmd te worden. De woningen worden volgend jaar opgeleverd.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden