Op naar een historisch mooie toekomst in De Pijp

In de altijd levendige Pijp in Amsterdam stralen onze panden na de renovatiewerkzaamheden in volle glorie. Zowel bewoners als ondernemers verhuizen naar hun toekomstbestendige onderkomens in de Frans Halsstraat en Dusartstraat. De historische charme van de panden is intact gebleven.

In totaal zijn er 26 woningen en 3 bedrijfsruimten op twee verschillende locaties in ere hersteld. We hebben 11 extra woningen kunnen toevoegen, op een populaire plek waar het aantal betaalbare huurwoningen daalt. Een feest voor de buurt.   

Krachtige samenwerking  

Onze collega's, co-makers als Coen Hagedoorn en andere partners in het projectteam hebben een belangrijke bijdrage geleverd, variërend van het onderhouden van goede relaties met bewoners, omwonenden en ondernemers tot het aanpakken van uitdagende verbouwingen in het hart van de stad. Deze grandioze prestatie is het resultaat van de krachtige samenwerking binnen ons projectteam. Ook de bewoners mochten meedenken. “Ymere gaat er bij renovatieprojecten vanuit dat bewoners zelf veel ervaringsdeskundigheid in kunnen brengen. Ze mogen serieus meedenken over plattegronden en dat is niet vanzelfsprekend.” sprak Anita Engbers, voorheen werkzaam bij Stichting Woon!, nu actief bij de Woonbond.   

Kansen om aan een mooie toekomst te bouwen  

Naast het behoud van de historische charme hebben we de panden verduurzaamd en gerenoveerd, met twee nieuwe woningen aan de Ceintuurbaan en Dusartstraat. Dit biedt nieuwe bewoners en ondernemers die de buurt verrijken de kans om hier hun toekomst op te bouwen. In de Frans Halsstraat hebben we ook nog eens 9 extra sociale huurwoningen toegevoegd, waardoor meer mensen de kans krijgen om op deze mooie plek te wonen. Dat was mogelijk omdat de huurder (een opvanglocatie) vertrok. “Het getuigt van lef dat jullie hier juist toevoegen.” vertelt Flora Breemer, stadsdeelbestuurder van Amsterdam Zuid.   

Pand De Pijp 01

Oude gevelreclames en meer  

Deze panden in De Pijp vertellen een uniek verhaal. Oude gevelreclames onthullen de geschiedenis van 'Jantje van Alles' en 'De Goede V-snaar', die nu in ere zijn hersteld. Nu de realisatie is voltooid, verwelkomen we nieuwe en bekende bewoners en ondernemers. Ook Java Kitchen keert terug, een voor de buurtbewoners vertrouwde en geliefde lokale ondernemer. Hier kunnen de buurtbewoners de komende tijd terecht voor heerlijke hapjes uit de Indonesische keuken.   

Buitenlampen als eerbetoon  

Met een warm welkom vieren we het voltooide werk in De Pijp, waarbij we stilstaan bij onze succesvolle samenwerking in het projectteam. Bewoners en ondernemers worden verwelkomd met prachtig ontworpen verlichte huisnummerbordjes, ontworpen door kunstenaar Dick van Hoff. Ze sieren de buurt nu als eerbetoon. Welkom in De Pijp! 

Buitenverlichting Panden De Pijp

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden