Weer een nieuwe mijlpaal in Nobelhorst

Een dorp in een stad: dát is Nobelhorst. En dat dorp heeft de afgelopen jaren meer en meer vorm gekregen, kunnen we wel zeggen. Samen met (onder andere) onze co-maker Dura Vermeer bouwen we hier al een aantal jaren aan verschillende soorten sociale huurwoningen. Het meest recente hoofdstuk in dit fraaie boek werd afgelopen donderdag afgesloten tijdens een bouwfeestje op de nabijgelegen parkeerplaats.

Wie A zegt, moet ook B zeggen

Op ‘veld 16A’ zijn namelijk in het begin van de zomer weer achttien nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd, die perfect geschikt zijn voor eenoudergezinnen met één kind. Ondertussen zijn we hier ook weer begonnen aan een níeuw hoofdstuk, want op ‘veld 16B’ wordt sinds afgelopen maand stevig doorgebouwd aan een appartementencomplex (41 sociale huurwoningen) en aan een nieuwe reeks van 25 grondgebonden woningen. Deze woningen zijn vooral geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens.

Herfstige hapjes

Stuk voor stuk mooie mijlpalen, die alle aanleiding boden voor een mooi feestje om hier eens even bij stil te staan. Een hapje (zoals pasteitjes met paddenstoelenragout, geheel in lijn met het druilerige weer van eerder deze week) en een drankje zorgden voor de innerlijke mens, terwijl in het door regiomanager Kim Ronner geleide vraaggesprek allerlei interessante onderwerpen aan bod kwamen.

0180 Goulmy Ymere, Almere, Nobelhorst LOW
0379 Goulmy Ymere, Almere, Nobelhorst LOW
0372 Goulmy Ymere, Almere, Nobelhorst LOW

Meer volume, meer duurzaamheid

Zo sprak wethouder Bouwen, Wonen en Bereikbaarheid, Julius Lindenbergh, erover dat ook hij ziet dat Nobelhorst steeds meer vorm krijgt. Directeur Marike Bonhof liet optekenen dat ze – als Almeerse - met extra interesse naar de ontwikkelingen in Almere kijkt: “De woningopgave in Almere is enorm en vormt een flinke uitdaging voor de komende jaren. Het is daarom des te waardevoller dat we hier steeds weer nieuwe woningen kunnen toevoegen, met in het bijzonder dit complex met appartementen waar de inwoners van Almere reikhalzend naar uitkijken.”

Aandacht voor mens én natuur

Wat deze gebouwen en woningen ook heel erg kenmerkt, is de ruimte voor biodiversiteit. Projectontwikkelaar Jeffrey de Boer ligt toe: “We hebben onder meer gevelgroen, nestkasten, vleermuiskasten en bijenstenen toegepast; stuk voor stuk volledig meegenomen in het ontwerp.” Blije (nieuwe) huurders én blije dieren: wat wil een mens/vogel/zoogdier/insect nog meer?

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden