Ymere ondertekent de Charter Diversiteit

Op maandag 9 oktober jl. ondertekende Erik Gerritsen, voorzitter directieraad, de Charter Diversiteit. Met de ondertekening van de Charter Diversiteit geeft Ymere als werkgever aan serieus werk te maken van meer diversiteit en inclusie (D&I) op de werkvloer. Dat doen we al enige tijd op verschillende manieren, en met deze Charter onderschrijven we dit.

Ymere is een van de nieuwe ondertekenaars. Voorafgaand aan de ceremonie namen we deel aan de Charterbijeenkomst Werken naar Vermogen die werd georganiseerd door SER Diversiteit in Bedrijf en Deloitte in het Amsterdamse kantoor van de financieel dienstverlener.

Robert van der Meer, kwartiermaker voor 010 Inclusief, leidde de ondertekenceremonie. “We zijn zeer verheugd met het feit dat deze bedrijven en organisaties zich bij het Charter Diversiteit hebben aangesloten”, zegt hij. “En dat zij vanaf nu deel uitmaken van het netwerk van bedrijven daaromheen dat kennis met elkaar uitwisselt en van elkaar leert. Zelf vond ik het in de aanloop naar deze bijeenkomst mooi om te zien dat zij allen het belang inzien van een gedegen en breed gedragen diversiteits- en inclusiebeleid. Vanuit SER Diversiteit in Bedrijf zullen wij hen ondersteunen met het uitwerken van hun plannen op dit gebied.”

Binnen zes maanden na ondertekening dienen de nieuwe ondertekenaars een Plan van Aanpak in waarin zij hun D&I-beleid en -doelen verder omschrijven. Jaarlijks rapporteren ze over de voortgang van de doelen.

Na de ondertekenceremonie telt het Charter Diversiteit 470 ondertekenaars. Wil je bedrijf of organisatie serieus werk maken van meer diversiteit en inclusie op de werkvloer? Dan kan het kosteloos aansluiten bij het Charter Diversiteit. Je ontvangt ondersteuning en toegang tot een relevant netwerk. Ruim 450 Nederlandse en 12.000 Europese ondertekenaars gingen je voor. Klik hier voor meer informatie.

 

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden