Start bouw MIX Amsterdam in Stadscentrum Osdorpplein

Op maandag 17 oktober is de start bouw gevierd van nieuwbouwproject MIX Amsterdam in Stadscentrum Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West. Hier komen in totaal 528 appartementen, waarvan 162 sociale huurappartementen. Deze heeft Ymere, na een geslaagde en snelle acquisitie, in het voorjaar gekocht van ontwikkelaar MRP.

Regiomanager Marjolein Cazemier heeft namens Ymere samen met de gemeente, ontwikkelaars en andere partners het startsein gegeven voor de bouw van de woningen.

Extra sociale huurwoningen in Amsterdam

De 162 sociale huurwoningen, waaronder 2-, 3- en 4-kamerwoningen, zijn geschikt voor diverse doelgroepen: van starters tot senioren. De woningen worden ontwikkeld door MRP die meerdere woningen en voorzieningen in het Stadscentrum Osdorpplein heeft ontwikkeld. Bij oplevering, naar verwachting in 2026, worden wij eigenaar van de woningen. De sociale huurappartementen zijn een goede aanvulling op ons woningaanbod in Amsterdam Nieuw-West.

Regiomanager Marjolein Cazemier: “We kijken terug op een bijzonder goede en prettige samenwerking met MRP bij de totstandkoming van dit project en kijken er naar uit om onze huurders in de nieuwe woningen van MIX Amsterdam te verwelkomen.”

Bart Meijer (CEO MRP): “MRP is zeer verheugd om met Ymere 162 sociale huurappartementen op het Osdorpplein te realiseren. Dit past bij onze ambitie om duurzame en gezonde mixed-use projecten te ontwikkelen met een mix van woningen voor verschillende doelgroepen in een groene en duurzame leefomgeving, met commerciële units en verschillende voorzieningen. Wij kijken we ernaar uit om de plezierige samenwerking met Ymere voort te zetten in andere projecten”.

MRP Osdorpplein LR 0001
MRP Osdorpplein LR 0005

Wonen, werken, voorzieningen

Naast woningen komt er een groene binnentuin die openbaar toegankelijk is. Daarnaast draagt de groene binnentuin bij aan de klimaatbestendigheid en biodiversiteit van de wijk. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum het Verhalenhuis. Het Verhalenhuis is een samenwerking tussen de openbare bibliotheek van Amsterdam, El Hizjra (centrum voor Arabische kunst en cultuur) , radiozender FunX en filmhuis Oxville. Het Verhalenhuis krijgt een breed en actief programma voor de buurt en wordt een open en toegankelijke ontmoetingsplek.

 

01 CIE Osdorp Bibliotheek Hero 05 Copyright Absentmatter2022

MIX Amsterdam is ontworpen door de Architekten Cie. en ontwikkeld door MRP in samenwerking met de Gemeente Amsterdam. Het project wordt gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling, projectmanagement door Drees en Sommer Netherlands.

www.mix-amsterdam.nl

www.stadscentrum-osdorpplein.nl

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden