Bouw sociale huurwoningen in Hyde Park gestart

Op 30 oktober ging tijdens een feestelijk moment de eerste paal van de sociale huurwoningen in Hyde Park de grond in. Daarmee startte officieel de bouw van 124 sociale huurwoningen aan de Planetenweg in Hoofddorp.

Wethouder Jurgen Nobel was aanwezig bij het slaan van de eerste paal: “Elk nieuw huis in de gemeente is er een, maar we hebben natuurlijk vooral veel behoefte aan betaalbare woningen. En daarom ben ik extra blij dat de bouw van deze 124 sociale huurwoningen begonnen is.”

Sociale huurwoningen voor jongeren en starters

De 124 sociale huurwoningen die aannemer De Vries en Verburg bouwt, komen in een apart woongebouw. Het woongebouw bestaat uit zowel 2-kamer als 3-kamerappartementen. Op de begane grond van het gebouw komen commerciële voorzieningen zoals horeca en dienstverlening. De bewoners en bezoekers kunnen straks parkeren in de Neptunusgarage, die uitgebreid wordt.

Woningcorporatie Ymere is de verhuurder van de woningen. Ymere verhuurt de sociale huurwoningen vooral aan jongeren en starters onder de 35 jaar. Bij deze groep woningzoekenden is de vraag naar sociale huurwoningen namelijk groot. Marike Bonhof zegt daarover: “Dit zijn precies de woningen die we het hardst nodig hebben in deze regio. Ik ben daarom heel trots om hier te staan en te weten dat hier duurzame, betaalbare woningen worden toegevoegd.”

4766 Goulmy Ymere Hydepark LOW
Wethouder Jurgen Nobel is blij met de bouw van deze 124 sociale huurwoningen
4731 Goulmy Ymere Hydepark LOW

Sociale huurwoningen in Hyde Park

Er komen nog meer sociale huurwoningen en andere betaalbare woningen in het nieuwbouwgebied Hyde Park. Hyde Park B.V. heeft overeenkomsten met woningcorporaties Ymere en Rochdale gesloten over de realisatie van ongeveer 280 reguliere sociale huurwoningen en met woningcorporatie DUWO voor 563 sociale huurwoningen voor studenten. Daarbij bouwen de andere ontwikkelende partijen binnen Hyde Park ook sociale huurwoningen. In totaal komen er in Hyde Park ruim 3.800 woningen. Dit aanbod bestaat voor ongeveer 30% uit sociale huurwoningen en voor 20% uit betaalbare koopwoningen of huurwoningen in het middensegment.