Middeldure huurwoningen Ymere beschikbaar voor Theodore en andere talenten uit Amsterdam-Zuidoost

Zijn verhuisweekend staat voor de deur als Theodore Appiah-Osei (24) op vrijdagochtend de sleutel van zijn nieuwe woning in Heesterveld (Amsterdam-Zuidoost) in ontvangst neemt. Hij woonde al in Zuidoost en verhuist nu naar een van de 35 vrijgekomen Ymere-woningen, die hier beschikbaar komen voor de doorstroom naar middeldure huur.

4765 Goulmy Ymere, Heesterveld
Theodore Appiah-Osei (r) krijgt de sleutels van Hakim Tahiri, verhuurmakelaar
4715 Goulmy Ymere, Heesterveld
Theodore Appiah-Osei en Marjolein Cazemier, regiomanager

Een band met de buurt

“Artiest is een groot woord”, zegt de bescheiden Theodore, die inmiddels vier jaar bezig is met muziek. Hij heeft een groot netwerk van creatieve talenten en muzikanten uit de industrie in Zuidoost. “Samen met mijn producer maak ik nu twee jaar serieus muziek.”  

Daarom zit hij gebakken met deze woning in Heesterveld. Met aan het plein naast de metrohalte Bullewijk de centraal gelegen creatieve broedplaats Heesterveld Creative Community. “Ik heb zin om te connecten met de muzikanten die hier wonen. Mijn opa kwam hier naartoe in 1972. Dus als klein kind kwam ik vaak in de H-buurt. Ik wilde hier echt blijven wonen en dat gun ik mijn vrienden ook. Dan is het wel bijzonder dat je door deze regeling vrij snel met zo’n mooie ruime woning kan worden gematched.”

 

Doorstromen naar middeldure huur

De H-Buurt is een van de dichtstbevolkte buurten in Amsterdam Zuidoost. Veel creatieve talenten die hier tijdelijk kwamen wonen namen een energie mee die onmisbaar is geworden voor de buurt en de bewoners. Maar ook vaste huurders mogen niet ontbreken aan een stevig fundament van een fijne buurt.

Marjolein Cazemier: “Vanuit het Masterplan Zuidoost verhuren we daarom nu 35 vrijgekomen sociale huurwoningen bij leegkomst als middeldure huurwoningen. We verlenen voorrang aan huurders uit Zuidoost die een sociale huurwoning achterlaten of inwonend kind zijn. Dat zorgt ervoor dat talenten als Theodore, die zich verbonden voelen met hun buurt, kunnen doorstromen om zich hier definitief te settelen.”

“De woning voor Theodore kun je zien als de kers op de taart, nadat we veel hebben gewerkt aan plannen voor en vooral met Heesterveld”, vertelt Cazemier. “Het is zo belangrijk om verder te denken dan de stenen. Daarom werken we hard aan de leefbaarheid in de buurt, waarmee we dankzij de samenwerking met o.a. Heesterveld Creative Community en de Gemeente Amsterdam stappen kunnen maken. Om dan van Theodore te horen dat het hier steeds leuker wordt, vind ik geweldig.”

Investeren in toekomst van Heesterveld

In de afgelopen jaren is er in het complex nieuw leven ingeblazen. Bergingen werden omgetoverd tot bedrijfsruimten die ondernemers in Zuidoost goed konden gebruiken. “Nu gaan we hier verduurzamen, zodat we buurt helemaal klaar is voor de toekomst”, vertelt Cazemier.

Appiah-Osei: “In de H-buurt kom je alles tegen. Het is een vrije en frivole buurt, met zoveel verbintenis en culturen. Door de jaren heen is het hier echt in positieve zin veranderd. Vanuit mijn nieuwe woning kijk ik uit op een stuk natuur. En op plekken waar voor talent wordt gezorgd. Je ziet kinderen hier opgroeien en zich ontwikkelen. We zorgen er samen voor dat het zich de komende tijd voortzet.”

Kijk hier de video op instagram

Geschiedenis

De hoogbouw van Heesterveld is ontworpen naar voorbeeld van Weens Hof en neergezet als antwoord op de Bijlmer Hoogbouw. Zo’n 42 jaar geleden werden de gekleurde blokken met 317 sociale huurwoningen, naar ontwerp van Frans van Gool, hier in Heesterveld geplaatst.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden