Sportparklaan in Weesp genomineerd voor internationale vastgoedprijs

De portiekflats aan de Sportparklaan in Weesp zijn genomineerd voor de Brick Award 24. Deze internationale architectuurprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan de meest opvallende keramische architectuur van die periode. Het gaat daarbij om gebouwen waarbij gebruik is gemaakt van (gebakken) klei, een veelzijdig materiaal dat architecten (en bouwers) meer creativiteit geeft.

Het gaat om 72 naoorlogse portiekflats, gelegen aan de Sportparklaan 21 tot en met 163. De afgelopen jaren hebben we deze woningen onder andere energiezuiniger en toekomstbestendiger gemaakt, waarbij onder andere ook de buitengevel en interne bergingen werden aangepakt. Voor wat betreft het architectonische deel werd voor dit project gekozen voor architectenbureau BureauVanEig.

De drie gebouwen in Weesp zijn genomineerd in de categorie Living Together, waarbij de focus ligt op het ‘verbeteren van de gemeenschappelijke woonconcepten’. Voor deze woningen was het vooral van belang dat de karakteristieken bakstenen gevels zoveel mogelijk behouden bleven – een opdracht waar zowel het architectenbureau als bouwbedrijf Van Lith goed in geslaagd blijken te zijn.

De winnaars voor de architectenprijs worden bekend gemaakt op 6 juni tijdens een officiële bijeenkomst in Wenen. Nog even teruglezen hoe we – middenin coronatijd – de woningen aanpakten? Bekijk dan de nieuwsbrief die we eind 2020 naar de bewoners stuurden.

Weesp Sportparklaan
Sportparklaan, Weesp

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden