Bouw JC Beetslaan van start: “De dieselaggregaat heeft nog nooit zo lekker geroken.”

“Eindelijk!” Een traject met een lach en een traan kende woensdag in Hoofddorp een absoluut hoogtepunt. Op de JC Beetslaan waren de bewoners in de straat én de teams van Ymere en Thunnissen dan ook extra blij en opgelucht dat de bouw nu officieel is gestart.

Nieuwe buren 

Remco Pols en Erik Gerritsen (Ymere), Jurgen Nobel (Wethouder Haarlemmermeer) en Bart Maas (Thunnissen) kwamen woensdag bij elkaar om te proosten met de nieuwe buren van de toekomstige bewoners van 32 sociale huurwoningen en 8 koopwoningen.  

Remco Pols: “Voor iedereen die ik hier spreek is het een bijzondere middag. Voor mij ook, want het heeft even geduurd. Ik ben ontzettend blij dat we hier samen staan. Met de nieuwe buren van iedereen die hier straks een thuis krijgt in een gloednieuw hofje. Deze duurzame woningen voegen kwaliteit en leven toe aan een bestaande wijk. Ze maken de straat en de buurt weer compleet.” 

Ymere Jc Beetslaan Hoofddorp 05 06 24 Sblanchard 2

Wie het kleine niet eert 

Het project liep tegen hobbels aan, tot we vorig jaar verder konden met de voorbereidingen van de bouw van 40 woningen, door een unaniem besluit van de raad. “Je ziet hier, ook bij kleine aantallen kan de bouw complex zijn. In plaats van naar elkaar wijzen, moet je elkaar weten te vinden”, vertelt Jurgen Nobel. “We halen leermomenten uit de fases die we samen doorlopen. Voor kleine aantallen moet je je neus niet ophalen in een woningcrisis”, aldus Erik Gerritsen.   

Mensen passen hier op elkaar 

De liefde voor de straat is voelbaar als er door de buren wordt bijgepraat aan de statafels en bij de impressies van het gebouw. “Het is zo’n leuke buurt. Mensen passen hier echt op elkaar”, vertelt Samantha Dompeling, die met haar gezin pal tegenover de bouw woont. “Ik kijk wel uit naar een beetje leven in de brouwerij. Misschien komen er wel wat meer jongeren, of ouders met kinderen, mensen zoals wij.”  

Hup, beginnen maar 

“Het is voor mij vrij simpel: slechter dan de leegte van zo’n armoedige bouwplaats kan het niet worden. Dus hup, beginnen maar”, spreekt haar buurvrouw Ingrid Hewitt, die samen met Samantha’s dochter Maartje de hendel van de kraan op de bouwplaats symbolisch omdraait. Bart Maas van bouwer Thunnissen: “Na een lange adem weten we nu zeker dat dit goed gaat komen. En dat gun ik deze huidige bewoners, net als de nieuwe bewoners van de JC Beetslaan.”

 

Ymere Jc Beetslaan Hoofddorp 05 06 24 Sblanchard 26
Ymere projectontwikkelaar Tibor van de Sande in gesprek met Riekie van Nieuwburg en Elly en Dolf Eijkenduijn, die benieuwd zijn naar de nieuwe bouw in hun straat

Feest voor de zintuigen 

De partijen zijn het eens, uiteindelijk moet je samen de schouders eronder zetten in een woningcrisis. Want iedere woning voor de woningzoekenden in de regio Haarlemmermeer is er één. Naast de hapjes en drankjes maken de ronkende machines het feest voor de zintuigen compleet. Jurgen Nobel: “De dieselaggregaat heeft nog nooit zo lekker geroken. Ik wil er waardering voor uitspreken dat we het samen voor elkaar hebben gekregen.” 

Ymere Jc Beetslaan Hoofddorp 05 06 24 Sblanchard 13
Ymere Jc Beetslaan Hoofddorp 05 06 24 Sblanchard 29

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden