Nieuwe wet: betaalbare huur

Vanaf 1 juli 2024 is er een nieuwe wet: de Wet betaalbare huur. Deze wet geldt voor huurcontracten die na 30 juni 2024 zijn afgesloten. Het doel van deze wet is om de huurprijzen van vrijesectorwoningen en middenhuurwoningen te reguleren, zodat er meer betaalbare huurwoningen komen.

Ook bij sociale huurwoningen bepaalt het aantal punten van een woning de maximale huurprijs. Een sociale huurwoning heeft 143 punten. We verwachten dat het nieuwe puntensysteem geen invloed heeft op de huurprijzen van onze sociale huurwoningen. De huur die wij vragen is meestal al lager dan maximaal is toegestaan.  

Controle en aanpassing van huurprijzen

De komende 6 maanden gaan wij wel controleren of onze sociale huurwoningen het juiste aantal punten hebben en de maximale huurprijs klopt. Als blijkt dat huurders minder huur hoeven te betalen door deze wet, dan passen wij de huurprijs aan met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2024. Deze huurders ontvangen daarover vóór 1 januari 2025 persoonlijk bericht.

Ik wil meer weten over deze wet

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden