De woningen
De woningen krijgen een goede (permanente) kwaliteit en passen qua uitstraling goed in de omgeving.
De woningen hebben grote raampartijen en de woonruimtes liggen aan de leefgalerij langs de Appelweg. De slaapkamers bevinden zich aan de waterkant. De woningen zijn duurzaam, circulair en energiezuinig.
Bureau Moos is de bouwpartner, architect en de producent van de woningen. Samen met bureau Moos is hiervoor een plan uitgewerkt. Moos werkt samen met Architect Concrete Amsterdam.
De bewoners
De woningen zijn bedoeld voor 1 à 2 persoonshuishoudens, waarvan:
- 2 (3%) Voor bewoners van 28 jaar of ouder, werkend in de zorg, politie of als leraar
- 2 (3%) Voor bewoners tussen 23 en 27 jaar, werkend in de zorg, politie of als leraar
- 4 (6%) Voor de communitybuilders tussen 18 en 27 jaar van de Academie van de Stad, afkomstig uit Amsterdam Noord
- 14 (22%) Voor jongeren tussen 23 en 27 jaar
- 20 (32%) Voor statushouders van 28 jaar of ouder (blijft binnen de norm van minimaal 30%)
- 21 (33%) Voor regulier woningzoekenden van 28 jaar of ouder
Mijndak
De verhuur is gestart. De woningen stonden op Mijndak. De reactermijn is verstreken. U kunt niet meer reageren. De kandidaten die in aanmerking komen hebben bericht gekregen.
Bent u straks kandidaat huurder?
Dan maken we samen met u en uw toekomstige buren woonafspraken zodat iedereen prettig kan wonen, met respect voor elkaar en voor de buurt. De woonafspraken die we samen met u maken, komen ook in de hal van het gebouw.
Een goede buur
De Appelweg is een gemengd wonen complex. Hier wonen straks jongeren, starters en statushouders. Er komen community builders die voor een hechte, gezellige woongemeenschap gaan zorgen.
De gemeenschappelijke ruimte in het woongebouw zal gebruikt worden voor sociale activiteiten en contact met de bewoners in de buurt. Zo maken we er samen met de bewoners en de buren een fijne tijdelijke plek van om (samen) te leven.
In het filmpje hiernaast stellen de community builders zichzelf voor.
Planning
Om het project zo snel mogelijk af te krijgen, bouwen we deze zomer door. We werken aan de aansluiting van kabels, leidingen voor stroom, water en riolering. Verder worden de galerijen rond de woningen geplaatst en werken we de binnen- en buitenkanten verder af. Volgens planning zijn deze werkzaamheden eind september gereed.
De werktijden zijn tussen 07.00 en 16.00 uur. Dit is volgens afspraak over de aanrijtijden die is gemaakt in het BLVC-plan. In dit plan zijn de maatregelen, verantwoordelijkheden en afspraken beschreven rondom dit bouwproject. ‘BLVC’ staat voor bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie.
Alle woningen staan op hun plek. We hebben de bouw van de woningen tot nu toe vastgelegd op beeld in een timelapse.
Inrichting openbare ruimte
Vanaf september wordt gestart met de inrichting van de openbare ruimte rond de woningen: zoals de kade, straat, stoep, parkeerplaatsen en fietsplekken. In oktober en november planten we het groen en streven we ernaar om ook gelijk de bomen te planten.
De planning is om eind oktober 2024 de nieuwe bewoners te verwelkomen. Het project is dan nog niet helemaal af. In november worden de laatste bomen geplant en de bushalte opgeknapt. De beplanting voor de eilandjes in het water kan pas in het voorjaar van 2025. Dit heeft te maken met het plantseizoen van deze planten.
Meer informatie Gemeente Amsterdam
Op de website van de Gemeente is ook meer informatie over het project.
Informatie aan omwonenden
Via brieven houden we de omwonenden op de hoogte van de bouwwerkzaamheden. De laatste brief kunt u hieronder (terug)lezen.
Vragen?
Heeft u vragen over het project Appelweg ? Neem dan contact met ons via nieuwbouwnoord@ymere.nl.
Of neem contact op met de Projectleider van onze bouwpartner Moos, Bart van Velzen, Moos