Nieuwbouw

 

Elzenhagen-Zuid

59 sociale huurwoningen in groene en duurzame wijk in Amsterdam Noord

Elzenhagen Zuid impressie
Het buitensportgebied Elzenhagen-Zuid verandert in een groene en duurzame woonwijk

    

In totaal 207 sociale huurwoningen

De wijk Elzenhagen-Zuid verandert van een buitensportgebied naar een groene stadswijk waar in totaal 1.800 woningen komen. In deze nieuwe woonwijk ontwikkelt Ymere in totaal 207 sociale huurwoningen. Het eerste woongebouw met 59 sociale huurappartementen realiseert Ymere samen met HSB Bouw. Met de komst van deze woningen krijgen ook woningzoekenden met een bescheiden inkomen de mogelijkheid om in deze groene en ruim opgezette woonwijk te wonen.

Fase 1 Elzenhagen-Zuid

Verschillende woningen

Het wordt een appartementengebouw met 8 woonlagen . Er komen appartementen voor 1- en 2 persoonshuishoudens en voor kleine gezinnen. De woningen variëren in woonoppervlakte van 35 tot 75 m2. Alle woningen hebben een buitenruimte.

Duurzaam gebouw

Elzenhagen-Zuid wordt een groene, autovrije woonwijk met een mooi ingerichte openbare ruimte. De woongebouwen staan vrij in een openbaar parkachtig gebied.
Net als in de rest van de wijk, wordt het eerste woonblok een duurzaam gebouw. Het gebouw krijgt een groene gevel en hemelwaterberging. Er komen zonnepanelen op het dak en van alle installaties wordt een energiezuinige variant geplaatst.
De zwaluwen en vleermuizen vinden ook hun thuis. Voor hen komen er nestkastjes in de gevel.

Gebouw met natuurlijke uitstraling

Het ontwerp van het gebouw is van NWA architecten. De gevel wordt van baksteen in een lichte natuurlijke tint met mooie details in het metselwerk. De balkons vormen onderdeel van de architectuur. De gemetselde plint loopt door in de gevel.

Kenmerken

  • Studio’s, 2- en 3-kamerappartementen

  • 35 tot 75 m2 woonoppervlakte (alleen de leefruimtes)

  • Met een eigen buitenruimte

  • Gelijkvloers en met lift

  • Berging op de begane grond

  • Parkeermogelijkheden zijn heel beperkt in de omgeving (gemeente geeft geen vergunning)

Dichtbij voorzieningen

In de wijk komen er voorzieningen zoals een basisschool, sporthal, moskee en het Technasium. De wijk ligt vlak naast de laatste halte van het metrostation van de Noord/Zuidlijn. Vlakbij de metro is ook het Buikslotermeerplein met een uitgebreid winkelassortiment.

Metrohalte Noord Noord/Zuidlijn
Laatste halte Noord/Zuidlijn

Verhuisregelingen

Bewoners die een ruimere woning achterlaten of in een woning met trappen wonen kunnen wellicht doorstromen. Een deel van deze appartementen reserveren we voor huurders die in aanmerking komen voor een verhuisregeling zoals Van Groot naar Beter en Hoog naar Laag. De ruimere woningen die deze huurders achterlaten komen dan weer beschikbaar voor een gezin. Zo zorgen we dat meer huurders betaalbaar en passend wonen.

Oplevering en start verhuur

De eerste nieuwbouw wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd. Als de oplevering ongewijzigd blijft, start de verhuur half 2022.
De volgende fase met 148 woningen komt in de noordbuurt van Elzenhagen-Zuid . De laatste woningen worden naar verwachting in 2026 opgeleverd.

Elzenhagen-Zuid
De contouren van het gebouw
De contouren van het gebouw

WoningNet

Als de verhuur start komt er een advertentie op WoningNet. Komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning en staat u ingeschreven? Dan kunt u reageren als de verhuur start.

 

Ondertussen op de bouwplaats

Begin mei is de bouw gestart en er is al veel gebeurd. De bouwvakantie is voorbij en de bouw is weer in volle gang.

Onze samenwerkingspartner, HSB Bouw, laat op de Facebookpagina zien wat er allemaal gebeurt op de bouwplaats.

Meer bouwfoto's op Facebook van HSB Bouw

Op de hoogte blijven?

Meld u aan om op de hoogte te blijven van dit project.

Aanmelden

Heeft u andere vragen over dit bijzondere project? Mail uw vragen en uw telefoonnummer naar elzenhagen@ymere.nl