Nieuwbouw

 

Elzenhagen-Zuid

59 sociale huurwoningen in groene en duurzame wijk in Amsterdam Noord

    

Sociale huurwoningen in Elzenhagen-Zuid

In de wijk Elzenhagen-Zuid komen in totaal 207 sociale huurwoningen. Het eerste woongebouw met 59 sociale huurappartementen realiseert Ymere samen met HSB Bouw. De werkzaamheden verlopen voorspoedig. We verwachten dat de woningen in de eerste helft van februari 2023 klaar zijn voor de nieuwe bewoners. 

Fase 1 Elzenhagen-Zuid

Verschillende woningen

Het wordt een appartementengebouw met 8 woonlagen. Er komen appartementen voor 1- en 2 persoonshuishoudens en voor kleine gezinnen. De woningen variëren in woonoppervlakte van 35 tot 75 m2. Alle woningen hebben een buitenruimte.

Duurzaam gebouw

Net als in de rest van de wijk, wordt het eerste woonblok een duurzaam gebouw. Het gebouw krijgt een groene gevel en hemelwaterberging. Er komen zonnepanelen op het dak en van alle installaties wordt een energiezuinige variant geplaatst.
De zwaluwen en vleermuizen vinden ook hun thuis. Voor hen komen er nestkastjes in de gevel.

Gebouw met natuurlijke uitstraling

Het ontwerp van het gebouw is van NWA architecten. De gevel wordt van baksteen in een lichte natuurlijke tint met mooie details in het metselwerk. De balkons vormen onderdeel van de architectuur. De gemetselde plint loopt door in de gevel.

Elzenhagen in wording

Groene wijk 

Elzenhagen-Zuid was eerder een buitensportgebied. Nu wordt het een groene, autovrije woonwijk met een mooi ingerichte openbare ruimte. De woongebouwen staan vrij in een openbaar parkachtig gebied.

Dichtbij voorzieningen

In de wijk komen er voorzieningen zoals een basisschool, sporthal, moskee en het Technasium. De wijk ligt vlak naast de laatste halte van het metrostation van de Noord/Zuidlijn. Vlakbij de metro is ook het Buikslotermeerplein met een uitgebreid winkelassortiment.

Kenmerken

  • Studio’s, 2-, 3- en 4-kamerappartementen

  • 35 tot 75 m2 woonoppervlakte (alleen de leefruimtes)

  • Met een eigen buitenruimte

  • Gelijkvloers en met lift

  • Parkeermogelijkheden zijn heel beperkt in de omgeving (gemeente geeft geen vergunning)

  • Enkele woningen krijgen 2 of 3 zonnepanelen. Krijgt u een woning met zonnepanelen toegewezen? Dan huurt u deze via het bedrijf Iederzon

 

Een woning in de maak
Een woning in de maak

Verhuisregelingen

Bewoners die een ruimere woning achterlaten of in een woning met trappen wonen kunnen wellicht doorstromen. Een deel van deze appartementen reserveren we voor huurders die in aanmerking komen voor een verhuisregeling zoals Van Groot naar Beter en Hoog naar Laag. De ruimere woningen die deze huurders achterlaten komen dan weer beschikbaar voor een gezin. Zo zorgen we dat meer huurders betaalbaar en passend wonen.

WoningNet

De verhuur is gestart.  Inmiddels is de reactie termijn verlopen. Als u hebt gereageerd  voor een sociale huurwoning en staat u ingeschreven? Dan krijgt u bericht als u in aanmerking kan komen.

Elzenhagen-Zuid
Het bouwteam op het hoogste punt.
Het bouwteam op het hoogste punt.

Oplevering

Als alles volgens plan loopt, dan krijgen de nieuwe bewoners eerste helft van februari 2023 de sleutels van hun nieuwe woning.

De volgende fase met 148 woningen komt in de Noordbuurt van Elzenhagen-Zuid. De laatste woningen worden naar verwachting in 2026 opgeleverd.

Ondertussen op de bouwplaats

Begin mei 2021 is de bouw gestart. Onze samenwerkingspartner, HSB Bouw, laat op de Facebookpagina zien wat er allemaal gebeurt op de bouwplaats.

Nog even dit...

Sociale huur

Deze woningen zijn voor huishoudens met een jaarinkomen tot en met € 45.015 (prijspeil 2022). Het inkomen van uw partner of medehuurder telt hierbij mee. Voor 1-persoonshuishouden geldt een jaarinkomen tot en met € 40.765.  De netto huur is minder dan € 763,47 (prijspeil 2022), gemeten op het moment dat u de woning gaat huren. Op www.woningnet.nl staan alle voorwaarden om een sociale huurwoning te mogen huren.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan om op de hoogte te blijven van dit project.

Aanmelden

Heeft u andere vragen over dit bijzondere project? Mail uw vragen en uw telefoonnummer naar elzenhagen@ymere.nl