Renovatie

 

Gentiaanbuurt

In de Gentiaanbuurt renoveren we 262 woningen. Deze buurt in Amsterdam Noord is ongeveer 100 jaar geleden gebouwd en de woningen zijn toe aan een grote renovatie. Behalve dat de huizen worden opgeknapt, worden ze ook energiezuinig gemaakt. Het werk gebeurt in fases. De eerste 40 woningen zijn klaar.

 

Renovatie blokken 6 en 7 gestart

Inmiddels zijn we gestart met de renovatie van blokken 6 en 7 met in totaal 85 woningen. Deze woningen van de tweede fase worden in september opgeleverd. Daarna gaan we starten met blokken 9 en 10. In deze derde fase worden 92 woningen aangepakt. We starten in november 2021 met de renovatie van deze woningen.

Van het gas

Alle woningen worden gasloos. In plaats van een gasaansluiting worden de woningen aangesloten op het netwerk van de stadswarmte.

Bewoners tijdelijk naar een wisselwoning

De renovatie is ingrijpend, daarom verhuizen de bewoners tijdelijk naar een wisselwoning. Als de werkzaamheden klaar zijn, keren ze terug naar hun gerenoveerde woning. Door de renovatie wordt het wooncomfort van de huurders verbeterd en kunnen de woningen weer minimaal 50 jaar mee.

Historische bouwstijl behouden

De bouwstijl uit de jaren ’20 wordt in ere hersteld. Zo is er voor gekozen om de woningen de schilderen in de kleuren uit die tijd. Dankzij historisch onderzoek van enkele kozijnen, deuren en boeidelen is de oorspronkelijke verfkleur gevonden.

Energiezuinig verbouwd

De woningen worden verbouwd en duurzaam gemaakt waarbij de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • De dunne buitenmuren worden van binnenuit goed geïsoleerd

  • Het dak wordt vernieuwd

  • Er komen nieuwe kozijnen

  • Er komt een nieuwe mechanische ventilatiesysteem

  • De buitendeuren worden vernieuwd

  • Er wordt HR++ glas geplaatst

  • Het metselwerk wordt vernieuwd

  • De elektra en andere technische installaties worden vernieuwd

  • De keukens en het sanitair worden ook vernieuwd

Vragen?

Heeft u vragen over de renovatie van de Gentiaanbuurt? Neem contact op met de verantwoordelijke projectontwikkelaar, Bas Bronneberg, b.bronneberg@ymere.nl

WoningNet

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Wanneer er woningen beschikbaar zijn, staat er een advertentie op WoningNet Stadsregio Amsterdam. U kunt dan alleen via WoningNet reageren.

WoningNet