Nieuwbouw

 

De Zusjes

De Zusjes is een nieuwbouwproject met 83 sociale huurwoningen in Houthavens. Het worden twee gebouwen op het Memeleiland waar de toekomstige bewoners een fijn thuis vinden. In de grote zus komen 46 appartementen en in de kleine zus worden 37 appartementen gerealiseerd.

Nieuwbouw De Zusjes
De Zusjes (beeld HP Architecten)

Sociale huurwoningen in de Houthaven

De Zusjes is het tweede nieuwbouwproject dat Ymere realiseert samen met haar samenwerkingspartners. Het ontwerp is van HP Architecten en Dura Vermeer is de partner bij de realisatie van dit bijzondere project. We verwachten dat de woningen eind 2023 klaar zijn voor de nieuwe bewoners.

 

Twee zussen aan het water 

Beide Zusjes staan op een prachtige plek op één van de 7 eilanden van Houthaven, namelijk het Memeleiland. Een deel van de woningen heeft uitzicht over het water. Woon je aan de andere kant? Dan kijk je uit op het park.   

Aan het water
Het straatbeeld vanaf de waterkant
 

Rustig wonen op het Memeleiland

Het Memeleiland waar De Zusjes komen wordt een plek omringd door water en gelegen in het groen. Een plek waar je rustig kunt wonen. De Zusjes krijgen ook hun ‘eigen’ gracht. Aan de waterkant komen gemeenschappelijke hofjes waar bewoners elkaar kunnen treffen.

Memeleiland
Straatbeeld Memeleiland (beeld: Gemeente Amsterdam)
Water
Straatbeeld Houthaven (beeld: Gemeente Amsterdam)

Woningen voor diverse huishoudens

Er komen verschillende soorten woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens en ook aan (kleine) gezinnen is gedacht. Zo komen er compacte studio’s voor kleine huishoudens en ook appartementen met 2 en 3 kamers.  

Kenmerken

  • Studio’s zonder eigen buitenruimte

  • 2- en 3-kamerappartementen met eigen buitenruimte

  • Vanaf ca. 45 tot 90 m2 (totale vloeroppervlakte van de woningen inclusief de verkeersruimtes) 

  • Gelijkvloerse woningen

  • Er zijn liften in beide gebouwen

  • Parkeermogelijkheden zijn heel beperkt in de omgeving (gemeente geeft geen vergunning)

  • Op het dak komen zonnepanelen

   

De gevel aan de parkzijde
De gevel aan de parkzijde
Koken in De Zusjes gaat straks elektrisch
Koken in De Zusjes gaat straks elektrisch

Energiezuinig wonen

Nieuwbouw De Zusjes wordt zeer energiezuinig en gasloos. De gebouwen worden aangesloten op stadswarmte van Westpoortwarmte. De zonnepanelen op het dak zorgen voor het opwekken van stroom in de woningen en de gebouwen.

Klimaatneutrale wijk

Houthaven is een klimaatneutrale wijk. Aan alles is gedacht om energie te besparen en materialen te hergebruiken. De eilanden en het ‘vaste land’ die de buurtjes vormen zijn groen opgezet en autoluw. Een nieuw stadspark verbindt Houthaven met de aangrenzende Spaarndammerbuurt. Auto’s worden via de ondergrondse tunnel omgeleid.

Een eigen hofje
Een eigen hofje voor de bewoners

Verwachte oplevering

De bouw van De Zusjes is in volle gang en als alles volgens planning verloopt, dan kunnen de nieuwe bewoners eind 2023 verhuizen naar hun nieuwe woning in één van de Zusjes.

Meer sociale huurwoningen

Met de komst van de Zusjes is de Houthaven 83 sociale huurwoningen rijker. Dit is het tweede project dat Ymere samen met haar partners ontwikkelt. Eerder hebben we de nieuwe bewoners van de 59 sociale huurwoningen in De Spreeuwen verwelkomd. En de bouw gaat ook na de oplevering van De Zusjes verder met het volgende project met 63 sociale huurwoningen.

Aan de parkkant
Aan de kant van het park

WoningNet

Als alles voorspoedig verloopt, dan verwachten we dat de verhuur van de woningen begin 2023 start. Dat betekent dat als de woningen beschikbaar zijner een advertentie op WoningNet Stadsregio Amsterdam komt. U kunt dan alleen via WoningNet reageren.

Op de hoogte blijven?

Meld u hier aan om op de hoogte te blijven van dit project en van andere projecten.

Aanmelden

Houthaven
Houthaven vanaf de lucht (beeld: Gemeente Amsterdam)