Nieuwbouw

 

Kostverlorenflat

In de planning: 96 nieuwe appartementen in de wijk Hogewey in Weesp. 66 daarvan worden sociale huurwoningen. 

Impressie Kostverlorenflat
Een impressie van de nieuwbouwflat

Nieuwbouwplannen naast het winkelcentrum

In Weesp ligt de groene wijk Hogewey. Op het braakliggend terrein naast het winkelcentrum, stond de voormalige Kostverlorenflat. Op dit moment gebeurt er niks op het terrein. 

De woningnood is net zoals in de rest van de Metropoolregio ook in Weesp hoog. De gemiddelde wachttijd voor woningzoekenden is in Weesp circa 9 jaar. Er is veel vraag naar appartementen door ouderen die nu in een eengezinswoningen wonen en door starters.

Om deze woningzoekenden tegemoet te komen, is Ymere van plan om op deze plek 96 nieuwe appartementen te bouwen. Ymere wil zelf 66 sociale huurwoningen bouwen en zoekt een andere partij voor de bouw van maximaal 30 appartementen in de duurdere huur- en of koopwoningen.

Nieuwbouw stuk lager dan oude gesloopte flat

De nieuwbouw gaat er anders uitzien dan de grote gesloopte flat.  Er komen drie woongebouwen: één boven het winkelcentrum en twee in een park-omgeving. Daardoor zal de beleving van het groen en de bezonning van de omgeving gunstiger zijn dan toen de Kostverlorenflat er nog stond. De flat wordt ook een stuk lager dan de oude Kostverlorenflat. Dit gaat van 9 naar 5 lagen. De nieuwbouw achter de winkels krijgt een hoogte van ca 17 meter. Dit is een stuk lager dan de voormalige Kostverlorenflat die 25 meter hoog was.

Boven het winkelcentrum komen ook 5 nieuwe woonlagen. Hier komen maximaal 30 duurdere huur- en/ of koopwoningen. Die laat Ymere door een andere partij ontwikkelen

Voormalige Kostverlorenflat
Voormalige Kostverlorenflat

Parkeerplaatsen

Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. Deze parkeerplaatsen waren afgestemd op de 126 woningen uit de oude flat. Er komen maximaal 96 woningen terug (30 duurder huur-en of koopwoningen en 66 sociale huurwoningen).

 

Ymere houdt rekening met wonen en woonplezier

Wij proberen rekening te houden met de vraag van woningzoekenden voor in heel Weesp én met het woonplezier van de omwonenden. Daarom komen we zoveel mogelijk tegemoet aan de wens van de omwonenden door de gebouwen in het park iets breder en lager te maken. Hoewel we het niet iedereen naar de zin kunnen maken, streven we altijd naar een groot draagvlak. Daarnaast moeten we natuurlijk ook rekening houden met het feit dat we wél voldoende appartementen bouwen om al die senioren en starters die nu wachten op een passende woning in Weesp te huisvesten.

Straatbeeld Hogewey
Impressie van het straatbeeld op de locatie van de Kostverlorenflat

De videopresentatie laat meer zien over de nieuwbouwplannen op de locatie van de Kostverlorenflat

Vragen? 

Heeft u vragen over het project Kostverlorenflat in Hogewey? Neem contact op met de projectontwikkelaar, Frank Moerman, mail: f.moerman@ymere.nl

WoningNet

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Wanneer er woningen beschikbaar zijn, staat er een advertentie op WoningNet Stadsregio Amsterdam. U kunt dan alleen via WoningNet reageren.

Registratieformulier

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Meld u dan aan om u te registreren via dit formulier.

Aanmelden

Antwoorden op veel gestelde vragen

Verlies van nog een woonlaag zorgt ervoor dat er te weinig woningen overblijven voor de vraag die er naar deze woningen is. Ook worden dan de woningen te duur.

Sinds de sloop van de Kostverlorenflat heeft Ymere overleg gevoerd met haar huurdersverenigingen en met de gemeente over de nieuwe inrichting van het terrein waarop de flat stond. Wij bespraken diverse scenario’s.  De woningnood in Weesp is hoog; veel ouderen en starters zijn op zoek naar een comfortabele woning dicht bij de winkels. Woningzoekenden moeten lang wachten op een woning. Ymere komt graag deze woningzoekenden tegemoet. Door een flat i.p.v. grondgebonden woningen te bouwen, kunnen we veel meer woningen aanbieden, en woningen die beter geschikt zijn voor ouderen. Bij een verhuizing maken de ouderen dan weer een woning vrij voor (jonge) gezinnen . Vandaar de keuze om weer een appartementengebouw te ontwikkelen.

In de sociale huur maken we 2-  en 3-kamer woningen (variërend van ca 60 tot 75 m2). De vrije sectorwoningen boven het winkelcentrum worden door een andere partij ontwikkeld. De plannen hiervoor zijn nog niet uitgewerkt.

Voor een sociale huurwoning kunt u zich inschrijven via Woningnet. De appartementen in Hogewey worden in de toekomst hier op aangeboden. We weten nog niet wanneer dit gaat gebeuren. Maar wilt u op de hoogte blijven van dit project? Schrijf u dan in op het registratieformulier.