Nieuwbouw

 

Kostverlorenstraat & Kastanjelaan, Weesp

18 eengezinswoningen in Hogewey

 

 

In de groene wijk Hogewey, op loopafstand van het stadscentrum en vlak naast het winkelcentrum, verbetert en vernieuwt Ymere de komende jaren op een aantal plekken het woningaanbod. Dit geldt voor de Tuinkade, waar we nu woningen renoveren. Op een later tijdstip doen we dat ook in de Plataanlaan.

Op andere plekken vervangen we oude woningen voor diverse soorten nieuwbouwwoningen. We bouwen er veel sociale huurwoningen/-appartementen, maar ook een paar koopwoningen. Dit is het geval in de Kastanjelaan, Kostverlorenstraat en op de plek waar de Kostverlorenflat stond. Renovatie is hier niet mogelijk omdat de woningen te veel verouderd zijn.

 

Oude woningen aan de Kastanjelaan
Oude woningen aan de Kastanjelaan
Oude woningen aan de Kostverlorenstraat
Oude woningen aan de Kostverlorenstraat
 

Vervanging van oude woningen

In 2021 starten we met het vervangen van de woningen aan de Kostverlorenstraat 933-955. Op deze plek bouwen we 8 sociale huurwoningen. Dit worden eengezinswoningen. Als alles volgens planning loopt, worden de woningen eind 2022 opgeleverd.

De vervanging van een aantal woningen aan de Kastanjelaan start tegelijkertijd. De bouw en verkoop van de 10 nieuwbouwwoningen die er komen, is in handen van aannemer Thunnissen. Wilt u meer weten over deze koopwoningen? Kijk dan vanaf half juli op www.nieuwbouw-kastanjelaan.nl. Dan is deze website online.

Schets van voorgevels nieuwbouw Kostverlorenstraat
Schets van voorgevels nieuwbouw Kostverlorenstraat
Schets van achergevels nieuwbouw Kostverlorenstraat
Schets van achergevels nieuwbouw Kostverlorenstraat

Kenmerken van de woningen

De nieuwbouwwoningen aan de Kostverlorenstraat krijgen energielabel A. Dit komt onder andere door de hoge isolatiewaarde, driedubbel glas, een warmtepomp, warmteterugwin-ventilatie en zonnepanelen op het dak. Ze zijn ook gasloos waardoor alleen elektrisch koken mogelijk is. Verder kan de vloerverwarming in de zomer koelen waardoor op warme dagen de temperatuur in huis een paar graden lager is dan de buitentemperatuur.

Andere kenmerken zijn:

  • Berging in tuin met achterom

  • Woningen die goed passen bij de buurt

  • Ingebouwd bankje in de gevel naast de voordeur

De Buurt

De Kastanjelaan en Kostverlorenstraat liggen in de groene wijk Hogewey op loopafstand van het centrum van Weesp. In de directe omgeving zijn er diverse voorzieningen, waaronder:

  • Basisschool en kinderopvang op loopafstand

  • Winkelcentrum Hogewey op loopafstand

  • Historische centrum van Weesp op loopafstand (minder dan 1 km)

  • Dichtbij OV-voorzieningen (bushaltes en treinstation)

  • Sportvelden en verenigingen in de buurt

Parkeren

Er is in de Kastanjelaan en Kostverlorenstraat geen betaald parkeren. Wij gaan ervan uit dat de parkeerdrukte niet toeneemt door de komst van de nieuwe woningen.

Vragen?

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met de projectontwikkelaar, Maurits van Klaveren, m.van.klaveren@ymere.nl.

WoningNet

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning en geïnteresseerd in de huurwoningen aan de Kostverlorenstraat? Zodra er woningen beschikbaar zijn, staat er een advertentie op WoningNet, stadsregio Amsterdam. U kunt via de website van WoningNet reageren.