Nieuwbouw

 

Nobelhorst

Nobelhorst in Almere Hout is een dorp in de stad. Hier ken je je buren, ontmoet je elkaar op straat en spelen de kinderen samen. Maar wat Nobelhorst uniek maakt in Nederland is dat het dorp voor een groot deel ontstaat door eigen initiatieven van bewoners en ondernemers. Zoals bijvoorbeeld het opzetten van ondernemingen, diverse markten, de speeltuin enzovoorts.

Elk buurtje is anders

In het dorp Nobelhorst heeft elk buurtje zijn eigen karakter en de huizen zijn verschillend. Je woont hier vlakbij het bos en er is ook veel water in de buurt. En Nobelhorst groeit. Er komen meer huizen bij. Maar het knusse ons kent ons gevoel dat blijft in hèt dorp van Nederland.

Sociale huurhuizen

Lijkt het je leuk om in Nobelhorst te komen wonen? In Nobelhorst bouwt Ymere sociale huurhuizen. Dat zijn zowel woonhuizen als appartementen. De andere huizen zijn koophuizen en er zijn ook zelfbouwkavels.

Twee nieuwe buurtjes

Er komen twee nieuwe buurtjes bij: De Boerderij en De Brouwerij. 

In deze buurtjes bouwt Ymere 26 eengezinshuizen voor de sociale huur. Er stonden twee advertenties op WoningNet Almere. De advertentietermijn is gesloten. Heb je gereageerd? Dan krijg je bericht.

De woonhuizen

Deze woonhuizen zijn gemiddeld zo’n 109 m2. Ze hebben 3 slaapkamers, een woonkamer en een zolder. De woningen hebben allemaal een eigen tuin. In de wijk kunt u ook makkelijk parkeren.

De Brouwerij
De Boerderij

De Brouwerij

Het eerste buurtje is De Brouwerij. Hier komen 14 eengezinshuizen met een gezamenlijke binnentuin.

In De Brouwerij woon je vrij, want rondom en dwars door de buurt komen watergangen. Dus bijna iedereen woont aan het water. En net als de andere buurten in Nobelhorst heb je veel groen om je heen.

Tekening ligging huizen

De Boerderij

In De Boerderij bouwt Ymere 12 eengezinshuizen met 6 huizen in elke rij.

De Boerderij is een gezellig groen buurtje aan een boerensloot. De buurt is omgeven door water. In het midden van de buurt is een weiland met een speelplaats. De huizen en in deze buurt hebben de sfeer van de boerderij.

Tekening ligging huizen

Moestuin

Sociale huurhuizen voor betrokken bewoners

De sociale huurhuizen in De Boerderij krijgen een gemeenschappelijke binnentuin. Woon je in De Boerderij? Dan zorg je samen met je buren voor de binnentuin. Hoe de binnentuin eruit komt te zien? Dat bepaal je met elkaar.

Inrichten van de binnentuin? Dat doen jullie samen

Wat jullie plannen ook worden, jullie kunnen alle kanten op met de binnentuin. Daarover gaan jullie samen plannen en afspraken maken. Je kunt hier bijvoorbeeld picknicktafels neerzetten of een moestuin aanleggen. En voor de kinderen kun je speelhoekjes maken waar ze lekker kunnen ravotten. Wat jullie ook bedenken, jullie gaan dit samen doen.

Speelbrug Nobelhorst

Een huis huren in Nobelhorst?

Wil je een huis huren in hèt dorp van Almere? Zo gaat dat in zijn werk:

  • Stap 1: Staan er advertenties op WoningNet Almere? Dan kun je via WoningNet Almere reageren. Voorwaarde is dat je ingeschreven staat op WoningNet Almere. Geef bij je inschrijving ook je inkomen en gezinssamenstelling door. Belangrijk, want je inkomen en gezinssamenstelling bepalen of je in aanmerking komt. Lees op de website meer over passend toewijzen
  • Stap 2: Heb je gereageerd op de advertentie voor een sociaal huurhuis in Nobelhorst? Dan bepaalt de inschrijfduur hoeveel kans je maakt. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans is dat je een uitnodiging krijgt om je documenten aan te leveren
  • Stap 3: Heb je je documenten op tijd aangeleverd? Er volgt dan een check door Ymere of je voldoet aan de criteria van inkomen en gezinssamenstelling. Check hier verder of je hieraan voldoet
  • Stap 4: Is dat allemaal in orde? Dan krijg je een huis toegewezen. Je tekent samen met de verhuurder de reserveringsverklaring.
  • Stap 5: De bouw van de huurhuizen is nog niet klaar. Er is daarom geen bezichtiging mogelijk. Nadat je de reserveringsverklaring hebt getekend duurt het nog enkele maanden voordat je de sleutel krijgt. In de tussentijd houden we je op de hoogte over de bouw en we nodigen je uit voor bijeenkomsten.
  • Stap 6: Ongeveer een maand voor de oplevering komen je buren en jij bij elkaar om woonafspraken met elkaar te maken. Ook kun je woning bezoeken en opmeten
  • Stap 7:  Je krijgt de sleutel en kunt verhuizen naar Nobelhorst

Voorzieningen in Nobelhorst

Nobelhorst groeit. In oktober 2019 telt Nobelhorst al 2.000 bewoners. Bij de groei van het dorp horen ook voorzieningen. Die zijn er dan ook! Van een kleine buurtsuper, school en huisartsenpraktijk  tot openbaar vervoer, een kapper en een eetcafé.

Bereikbaarheid van Nobelhorst

Nobelhorst is ook bereikbaar via zowel de A6 en A27 en er komt binnenkort een fietstunnel onder de A6. Zo wordt de rest van Almere met fiets nog beter bereikbaar. In de buurt rijden ook twee buurtbussen.

markt Nobelhorst
Buurtbus

Vergoeding betaal je om energiezuinig te wonen

De huizen zijn zeer energiezuinig gebouwd. Zo komen er zonnepanelen, zonneboiler, drie dubbel glas en ga maar zo door. Omdat deze huizen energiezuinig gebouwd zijn, betaal je hiervoor een vergoeding aan Ymere, oftewel de Energie Prestatievergoeding (EPV).

Lees hier meer over hoe dat zit>>

We verwachten dat de maandlasten € 105,- zijn. Als je zuinig leeft, dan heb je daarnaast bijna geen kosten.

Zonnepanelen

WoningNet Almere

Als er woningen beschikbaar komen, dan plaatsen we een advertentie op WoningNet Almere.

Huurprijzen

De helft van de woningen heeft een netto huur van € 663,40 per maand (prijspeil 2020) voor gezinnen die recht hebben op huurtoeslag. Huurders die geen recht hebben op huurtoeslag betalen een netto huur van € 737,14 per maand (prijspeil 2020). Dit zijn huurprijzen zonder servicekosten en de bijdrage voor de energiemaatregelen (EPV).

Wil je weten of je in aanmerking komt voor huurtoeslag? Op de website van de Belastingdienst kun je dat zien.

We verwachten dat de woonhuizen halverwege 2020 klaar zijn.

Op de hoogte blijven?

Je kunt je hier aanmelden om op de hoogte te blijven van dit project.

Aanmelden