Nieuwbouw

 

Nobelhorst

straatbeeld Nobelhorst

Dorp in Almere  Hout

Nobelhorst in Almere Hout is een dorp in de stad. Hier ontmoeten de bewoners elkaar op straat en spelen de kinderen samen. Maar wat Nobelhorst uniek maakt in Nederland is dat het dorp voor een groot deel bestaat uit initiatieven van bewoners en ondernemers. 

Elk buurtje is anders

In het dorp Nobelhorst heeft elk buurtje zijn eigen karakter en zijn de huizen verschillend. Bewoners wonen hier vlakbij het bos en er is ook veel water in de buurt. En Nobelhorst groeit. Er komen meer huizen bij. Maar het knusse ons kent ons gevoel dat blijft in hèt dorp van Nederland.

Nieuwe eengezinswoningen

Er komen nieuwe 18 eengezinswoningen in Nobelhorst. Dit zijn 2 rijtjes van 9 eengezinswoningen. Deze woningen hebben twee slaapkamers en een berging op zolder. De woonoppervlakte van de leefruimtes is 55m2. Dat zijn de woonkamer, keuken en beide slaapkamers. De woonruimte inclusief de bergruimte, entree, hal, toilet en badkamer is 92m2. Een ideale woning voor een eenoudergezin met één kind. 

Oplevering in juni 2023

Deze nieuwe woonhuizen zijn de eerste woningen van Fase 3 van Nobelhorst, namelijk Veld 16a. Als de bouwwerkzaamheden geen vertragingen oplopen, dan ontvangen de nieuwe bewoners in juni 2023 de sleutel van hun gloednieuwe woning in Nobelhorst.

Nobelhorst

Huurprijzen

  • De huurprijzen variëren tussen € 647,- en € 800,- per maand. 

  • De hoogte van de huurprijs hangt af van het inkomen van de huurder

  • Dit zijn de huurprijzen nog zonder de bijkomende kosten

Energiezuinig wonen

Vergoeding die u betaalt om energiezuinig te wonen

De woningen worden allemaal zeer energiezuinig. Ook de woningen die we nu bouwen. Omdat deze huizen energiezuinig gebouwd zijn, betalen bewoners straks hiervoor een vergoeding aan Ymere, oftewel de Energie Prestatievergoeding (EPV). 

Lees hier meer over hoe dat zit>>

Voor deze 18 eengezinswoningen is de EPV vastgesteld op € 115,- per maand. Elke eengezinswoning krijgt een warmtepomp voor de opwekking van warmte en warm tapwater. De woningen worden verwarmd met vloerverwarming. Koken gaat elektrisch. De woningen krijgen zonnepanelen. 

Voorzieningen in Nobelhorst

Op loopafstand zijn er een aantal voorzieningen zoals bijvoorbeeld enkele horeca gelegenheden, een sportschool, huisarts, tandarts en een kinderdagverblijf,  En er komen steeds meer voorzieningen bij, want Nobelhorst groeit. 

Bereikbaarheid van Nobelhorst

Vanuit Nobelhorst is de stad Almere goed bereikbaar met de auto en met de fiets via de fietsentunnel onder de A6. Er rijdt een vaste busdienst door de wijk, De M8 Nobelhorstmetro. Dit is een nieuwe buslijn die vanaf Station Centrum via Station Parkwijk en Tussen de Vaarten van en naar Nobelhorst rijdt. 

Buurtbus
Zo rijden er ook twee buurtbussen door de wijk

WoningNet Almere

We verwachten dat de 2e week van februari 2023 de verhuur start. U kunt dan reageren op de advertentie wanneer u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning en staat ingeschreven op WoningNet Almere.

Komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning? Dan kunt u reageren via WoningNet

Op de hoogte blijven?

U kunt u hier aanmelden om op de hoogte te blijven van dit project.

Heeft u andere vragen over dit bijzondere project? Mail uw vragen én uw telefoonnummer naar nieuwbouwnobelhorst@ymere.nl

Aanmelden