Nieuwbouw

 

Nobelhorst

Nobelhorst in Almere Hout is een dorp in de stad. Hier ontmoeten de bewoners elkaar op straat en spelen de kinderen samen. Maar wat Nobelhorst uniek maakt in Nederland is dat het dorp voor een groot deel bestaat uit initiatieven van bewoners en ondernemers. 

Nobelhorst

Elk buurtje is anders

In het dorp Nobelhorst heeft elk buurtje zijn eigen karakter en zijn de huizen verschillend. Bewoners wonen hier vlakbij het bos en er is ook veel water in de buurt. En Nobelhorst groeit. Er komen meer huizen bij. Maar het knusse ons kent ons gevoel dat blijft in hèt dorp van Nederland.

Er komen in Nobelhorst 38 sociale huurwoningen. De verhuur is inmiddels gestart.

Drie hofjes

Het Houthakkerserf, Het Begijnhof en De Kruidentuin

De eengezinswoningen worden verdeeld over 3 hofjes;

  • Het Houthakkerserf 12 eengezinshuizen

  • Het Begijnhof 14 eengezinswoningen

  • De Kruidentuin 12 eengezinshuizen

Rondom de buurt komen watergangen. Dat betekent dat bijna iedereen aan het water woont.

De woningen

Deze woonhuizen worden gemiddeld zo’n 116 m2. Ze hebben 3 slaapkamers, een woonkamer en een zolder. Alle woningen  krijgen een eigen tuin. In de wijk kunt u ook makkelijk parkeren.

De woningen van veld 15
Een tekening van hoe de woningen eruit komen te zien
Waar komen de eengezinswoningen
De woningen komen op 3 hofjes

De Huurprijs

De woningen krijgen een netto huur van €749,33 per maand (prijspeil 2021). Deze huurprijzen zijn zonder servicekosten en de bijdrage voor de energiemaatregelen.

Zeer energiezuinig

De huizen zijn zeer energiezuinig gebouwd. Zo komen er zonnepanelen, lucht-, water- en warmtepomp, drie dubbel glas en ga maar zo door.

Vergoeding betaalt u om energiezuinig te wonen

Omdat deze huizen energiezuinig gebouwd zijn, betaalt u hiervoor een vergoeding aan Ymere, oftewel de Energie Prestatievergoeding (EPV).

Lees hier meer over hoe dat zit>>

Wat de maandlasten worden voor deze eengezinswoningen worden, is nog niet definitief vastgesteld. De verwachting is dat de maandlasten € 105,- zijn. Als u zuinig leeft, dan hebt u daarnaast bijna geen kosten.

Zonnepanelen
Zo komen er onder andere zonnepanelen

Voorzieningen in Nobelhorst

Op loopafstand zijn er een aantal voorzieningen zoals bijvoorbeeld enkele horeca gelegenheden, een sportschool, huisarts, tandarts en een kinderdagverblijf,  En er komen steeds meer voorzieningen bij, want Nobelhorst groeit. 

Bereikbaarheid van Nobelhorst

Vanuit Nobelhorst is de stad Almere goed bereikbaar met de auto. Er rijden ook 2 buurtbussen door de wijk en de fietsentunnel onder de A6 is bijna klaar.

Buurtbus
Zo rijden er ook twee buurtbussen door de wijk

WoningNet Almere

De reactietermijn via WoningNet is gesloten. U kunt niet meer reageren. Als er nieuw aanbod beschikbaar komt dan kunt u reageren als de verhuur start. U kunt dan reageren op de advertentie wanneer u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning en staat ingeschreven op WoningNet Almere. 

Komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning? Dan kunt u reageren via WoningNet

Op de hoogte blijven?

U kunt u hier aanmelden om op de hoogte te blijven van dit project.

Aanmelden