Nieuwbouw

Nobelhorst Almere

Vanaf 13 mei nieuw aanbod:
41 appartementen en
25 eengezinswoningen in Veld 16B

De bouw van deze woningen is in volle gang. We verwachten dat de woningen in oktober 2024 klaar zijn. Reageren op deze woningen kan vanaf 1 mei via Mijn Dak Almere (voorheen WoningNet).

Veld 16B In Aanbouw Luchtfoto
Buurtje In Nobelhorst

Dorp in Almere  Hout

Nobelhorst (spreek uit als: ‘No-bél-horst’)  in Almere Hout is een dorp in de stad. Hier ontmoeten bewoners elkaar op straat en spelen de kinderen van verschillende gezinnen samen. Maar wat Nobelhorst écht uniek maakt in Nederland, is dat het dorp voor een groot deel tot stand is gekomen dankzij initiatieven van bewoners en ondernemers.

Elk buurtje is anders

In dit dorp heeft iedere buurt zijn eigen karakter en kom je veel verschillende huizen tegen. De inwoners van Nobelhorst wonen vlakbij het bos – sommigen wonen er zelfs praktisch tegenaan (!) – en er is veel water in de buurt. En bovendien: Nobelhorst groeit! Er wordt stevig door gebouwd en er komen steeds meer huizen bij. Daarbij houden we steeds één aspect in ons achterhoofd: het ons-kent-ons-gevoel. Iedereen moet het gevoel blijven hebben dat hij of zij in een dorp woont.

Nobelhorst Spelen
Speeltuin Nobelhorst

Huurprijzen

  • De huurprijzen variëren tot de liberalisatiegrens

  • De hoogte van de huurprijs hangt af van het inkomen van de huurder

  • Dit zijn de huurprijzen nog zonder de bijkomende kosten

Energiezuinig Wonen

Vergoeding die u betaalt om energiezuinig te wonen

De grondgebonden woningen die Ymere hier – samen met co-maker Dura Vermeer – bouwt, worden allemaal zeer energiezuinig. Om deze reden betalen bewoners straks hiervoor een vergoeding aan Ymere: de Energie Prestatie Vergoeding (EPV).

Lees hier meer over hoe dat zit>>

Voor de laatste opgeleverde eengezinswoningen (Veld 16A) is de EPV vastgesteld op €115,- per maand. Elke eengezinswoning krijgt een warmtepomp voor de opwekking van warmte en warm tapwater. De woningen worden verwarmd met vloerverwarming. Koken gaat elektrisch. De woningen krijgen zonnepanelen.

Voorzieningen in Nobelhorst

Het aantal voorzieningen in Nobelhorst wordt steeds groter. Inmiddels bevinden zich er enkele horecagelegenheden, een sportschool, twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een huisarts en een tandarts – allemaal op loopafstand! En er komen steeds meer voorzieningen bij, zoals dat hoort bij een groeiend dorp.

Bereikbaarheid van Nobelhorst

Vanuit Nobelhorst is de stad Almere goed bereikbaar met de auto en met de fiets via de fietstunnel onder de A6. Er rijdt een vaste busdienst door de wijk, de M8 Nobelhorstmetro. Dit is een nieuwe buslijn die vanaf Station Centrum via Station Parkwijk en Tussen de Vaarten van en naar Nobelhorst rijdt.

Bus Nobelhorst

Reageren gaat via Mijn DAK (voorheen WoningNet)

Wilt u in aanmerking komen voor een sociale huurwoning in Nobelhorst? Als de verhuur start, kunt u reageren op de advertentie wanneer u staat ingeschreven bij Mijn DAK Almere (voorheen WoningNet).

Reageren op de nieuwe woningen van Veld 16B kan vanaf 13 mei 2024 via Mijn DAK  (voorheen WoningNet)

In De Wijk

Op de hoogte blijven?

Meld u via de knop hieronder aan om op de hoogte te blijven van dit project. U krijgt dan een seintje als nieuwe woningen op Mijn DAK Almere komen.

Heeft u andere vragen over dit bijzondere project? Mail uw vragen én uw telefoonnummer naar nieuwbouwnobelhorst@ymere.nl

Aanmelden

Nobelhuis