Nieuwbouw

Nobelhorst

Buurtje In Nobelhorst

Dorp in Almere  Hout

Nobelhorst (spreek uit als: ‘No-bél-horst’)  in Almere Hout is een dorp in de stad. Hier ontmoeten bewoners elkaar op straat en spelen de kinderen van verschillende gezinnen samen. Maar wat Nobelhorst écht uniek maakt in Nederland, is dat het dorp voor een groot deel tot stand is gekomen dankzij initiatieven van bewoners en ondernemers.

Elk buurtje is anders

In dit dorp heeft iedere buurt zijn eigen karakter en kom je veel verschillende huizen tegen. De inwoners van Nobelhorst wonen vlakbij het bos – sommigen wonen er zelfs praktisch tegenaan (!) – en er is veel water in de buurt. En bovendien: Nobelhorst groeit! Er wordt stevig door gebouwd en er komen steeds meer huizen bij. Daarbij houden we steeds één aspect in ons achterhoofd: het ons-kent-ons-gevoel. Iedereen moet het gevoel blijven hebben dat hij of zij in een dorp woont.

Nobelhorst Spelen
Veld16a.Nobelhorst
De eengezinswoningen Veld 16A

Nieuwe eengezinswoningen

Ymere bouwde de afgelopen tijd in Nobelhorst aan 18 nieuwe grondgebonden sociale huurwoningen. Dit zijn twee rijtjes van negen woningen. Deze woningen hebben twee slaapkamers en een berging op zolder. De woonoppervlakte van de leefruimtes van deze woningen is 63,6 m2. Dit bestaat uit de woonkamer, keuken en beide slaapkamers. De woonruimte inclusief de entree, de hal, het toilet, de badkamer en de zolder is 92 m2. Ideale woningen voor eenoudergezinnen met één kind.

Opgeleverd in juni 2023

De nieuwe woonhuizen vind je op Veld 16A, dat onderdeel is van Fase 3 van Nobelhorst. Inmiddels hebben de bewoners van deze woningen (in mei 2023) de sleutel van hun gloednieuwe woning in Nobelhorst ontvangen. Fase 1 (november 2019) en fase 2 (juni 2021) werden al eerder afgerond.

Appartementen

Daarnaast werken we in Nobelhorst met co-maker Dura Vermeer, aan de ontwikkeling en realisatie van 41 sociale huurappartementen die ruimte bieden aan 1 - en 2 persoonshuishoudens. Deze woningen bestaan uit een of twee slaapkamers.

Bouw Veld 16B in volle gang

Veld 16B is vanaf september in aanbouw. Naast een fonkelnieuw appartementencomplex, worden er ook in dit veld 25 grondgebonden sociale huurwoningen gerealiseerd.

We verwachten dat deze woningen in het najaar van 2024 opgeleverd worden. 

Impressie Veld16b.Nobelhorst
Impressie van Veld16B
Speeltuin Nobelhorst

Huurprijzen

  • De huurprijzen variëren tot de liberalisatiegrens

  • De hoogte van de huurprijs hangt af van het inkomen van de huurder

  • Dit zijn de huurprijzen nog zonder de bijkomende kosten

Energiezuinig Wonen

Vergoeding die u betaalt om energiezuinig te wonen

De grondgebonden woningen die Ymere hier – samen met co-maker Dura Vermeer – bouwt, worden allemaal zeer energiezuinig. Om deze reden betalen bewoners straks hiervoor een vergoeding aan Ymere: de Energie Prestatie Vergoeding (EPV).

Lees hier meer over hoe dat zit>>

Voor de laatste opgeleverde eengezinswoningen (Veld 16A) is de EPV vastgesteld op €115,- per maand. Elke eengezinswoning krijgt een warmtepomp voor de opwekking van warmte en warm tapwater. De woningen worden verwarmd met vloerverwarming. Koken gaat elektrisch. De woningen krijgen zonnepanelen.

Voorzieningen in Nobelhorst

Het aantal voorzieningen in Nobelhorst wordt steeds groter. Inmiddels bevinden zich er enkele horecagelegenheden, een sportschool, twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een huisarts en een tandarts – allemaal op loopafstand! En er komen steeds meer voorzieningen bij, zoals dat hoort bij een groeiend dorp.

Bereikbaarheid van Nobelhorst

Vanuit Nobelhorst is de stad Almere goed bereikbaar met de auto en met de fiets via de fietstunnel onder de A6. Er rijdt een vaste busdienst door de wijk, de M8 Nobelhorstmetro. Dit is een nieuwe buslijn die vanaf Station Centrum via Station Parkwijk en Tussen de Vaarten van en naar Nobelhorst rijdt.

Bus Nobelhorst

WoningNet Almere

We verwachten dat de nieuwe woningen van Veld 16B voor de zomer van 2024 op WoningNet Almere komen. Als de verhuur is gestart, dan komt er een advertentie op WoningNet Almere. 

Wilt u in aanmerking komen voor een sociale huurwoning in Nobelhorst? Als de verhuur start, kunt u reageren op de advertentie wanneer u staat ingeschreven op WoningNet Almere.

Komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning? Dan kunt u reageren via WoningNet

In De Wijk

Op de hoogte blijven?

U kunt u hier aanmelden om op de hoogte te blijven van dit project. U krijgt dan een seintje als de nieuwe woningen op WoningNet Almere komen.

Heeft u andere vragen over dit bijzondere project? Mail uw vragen én uw telefoonnummer naar nieuwbouwnobelhorst@ymere.nl

Aanmelden

Nobelhuis