Nieuwbouw

 

Overhoeks

Aan de noordoever van het IJ in Amsterdam ligt Overhoeks. In deze nieuwe wijk bouwt Ymere de komende jaren zo'n 600 sociale huurwoningen. De bouw van het tweede gebouw 'De Jakoba' gaat voorspoedig. We verwachten dat we in februari/maart 2022 de nieuwe huurders kunnen verwelkomen.

Beeld: Absent Matter
Beeld: Absent Matter

135 sociale huurwoningen

In De Jakoba komen 135 sociale huurwoningen. Dit zijn vooral studio's. Een groot deel van studio's krijgt een praktische indeling waardoor er een extra slaapgedeelte ingericht kan worden. Sommige woningen worden wat ruimer met 1 of 2 extra kamers. De woningen zijn voorzien van een keuken, woon-/slaapgedeelte, badkamer en toilet. Een groot aantal woningen heeft een eigen buitenruimte.

Elk appartement is uniek

Door de onregelmatige vorm van het gebouw, worden alle appartementen uniek.  De woningplattegronden van voorbeeldwoningen in De Jakoba geven een algemeen overzicht van de verschillende soorten woningen. 

Meer over de woningen

De entreedoorgang verbindt de tuin met de straat
De entreedoorgang verbindt de tuin met de straat

Binnentuin 

Het gebouw krijgt een gemeenschappelijke tuin. De tuin wordt aangekleed met groen en plekken waar bewoners kunnen zitten. De tuin komt aan de achterkant van het gebouw met een entreedeur naar de centrale hal van het gebouw. Aan de voorkant van het gebouw komt de hoofdentree.

Daarnaast komt er een fietsenberging voor de bewoners. 

De wijk Overhoeks

Overhoeks ligt aan het IJ. Het is een rustige en groene stadswijk. De pont naar het centraal station is op loop- en fietsafstand. De Van der Pekbuurt met de markt en het winkelcentrum Mosveld zijn vlakbij.

Het nieuwe gebouw

De Berend is het eerste gebouw met 133 sociale huurwoningen dat werd gerealiseerd. De bewoners van 'De Berend' zijn blij met hun nieuwe, compacte woning vlakbij het IJ. Ze waarderen de binnentuin en de berging in de kelder. 

In het nieuwe gebouw 'De Jakoba' nemen we dat mee. Andere dingen gaan we iets anders doen. Zoals bijvoorbeeld een nog praktischere indeling. 

De video geeft een inkijkje wat we iets anders gaan doen en wat we wel meenemen in het nieuwe ontwerp.

Een fijne woonplek

In De Jakoba wonen straks verschillende mensen. In allerlei leeftijden en achtergronden. Om prettig met elkaar te wonen, maken we afspraken met elkaar. Ymere helpt de bewoners daarbij.

Ook mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, vinden straks hun thuis in De Jakoba. Deze bewoners krijgen begeleiding zodat zij een goede buur zijn. Er is in het eerste jaar altijd wel iemand aanwezig die deze bewoners helpt om invulling te geven aan het samen wonen en samen leven in De Jakoba. 

Daarnaast zorgt wijkbeheerder Arthur Baars er samen met de bewoners voor dat De Jakoba een fijne plek is om (samen) te leven.

WoningNet

In het najaar van 2021 starten we met de verhuur van de woningen. Als de verhuur start dan plaatsen we een advertentie op WoningNet. U dient dan ingeschreven staan op WoningNet en in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Hier kunt u meer lezen over wanneer u in aanmerking komt

Video:

Een kijkje op de bouwplaats

In de zomer van 2020 is de bouw van De Jakoba gestart. De bouw vordert gestaag. In de video is te zien hoe de prefab gevels met de torenkraan in elkaar gezet worden.

De gevels zijn in de fabriek gemaakt. Dat heeft voordelen. Doordat de gevels als prefab onder ideale omstandigheden zijn gemaakt, komt dat ten goede van de kwaliteit. En je wint tijd.

De buitenkant staat

Vanaf april 2021 kwamen iedere dag gevelonderdelen uit de fabriek en werden deze op hun plaats gezet. Een paar maanden later staat de buitenkant van De Jakoba op haar definitieve plek.

Nu de bouwvakantie voorbij is, gaat het projectteam verder met de afbouw van dit bijzondere gebouw. Door te bouwen met prefab wordt de nieuwbouw zo'n half jaar eerder opgeleverd en kunnen wij de nieuwe bewoners verwelkomen.

De buitenkant van De Jakoba staat
De buitenkant van De Jakoba staat

Op de hoogte blijven?

Meld u aan om op de hoogte te blijven van dit project.

Aanmelden