Nieuwbouw

Overhoeks

288 sociale huurwoningen en meer…. 

Aan de rustige Noordzijde van het IJ ligt deze prachtige stadswijk Overhoeks. De bouw van De August met in totaal 175 sociale huurwoningen is in volle gang en later starten we met de bouw van De Louise met 113 sociale huurwoningen. 

Luchtfoto Overhoeks Meer HR
Overhoeks vanuit de lucht
De August Projectenpagina (4)
Afbeelding van De August

De August

175 nieuwe woningen aan het IJ

De August is het derde nieuwbouwproject dat Ymere realiseert samen met haar samenwerkingspartners. Het ontwerp is van TeamV Architecten en Dura Vermeer is de partner bij de realisatie van dit bijzondere project. We verwachten dat de woningen in oktober 2024 klaar zijn voor de nieuwe bewoners.

 • Reageren kan via WoningNet naar verwachting in juni 2024
 • Netto huurprijzen van € 650,43 tot 821 per maand (prijspeil 2024)
 • Indicatie servicekosten ongeveer € 45 per maand (prijspeil 2024)
 • Verwachte oplevering: oktober 2024

Woningen voor diverse huishoudens

Er komen in De August verschillende soorten woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Zo komen er naast compacte studio’s voor kleine huishoudens ook appartementen met 2 en 3 kamers.  

Kenmerken

 • 175 woningen
 • 1, 2 en 3 kamerwoningen
 • 8 woonlagen (begane grond t/m 7e verdieping)
 • 2 algemene entrees met elk 2 liften
 • Gemeenschappelijke tuin
 • Gemeenschappelijke fietsenstalling in de kelder
 • Eigen berging in de kelder
 • De meeste woningen hebben een eigen buitenruimte
 • Voor 1 à 2 persoonshuishoudens
 • WWS oppervlakte tussen 26 en 55 m2

   

  Bijzonderheden

 • Woningen zijn gasloos, je kookt op elektra
 • Vloerverwarming en beperkte vloerkoeling
 • Bewoners kunnen geen parkeervergunning krijgen
De August Projectenpagina (1)
De August met verschillende soorten woningen

Energiezuinig wonen

Nieuwbouw De August wordt energiezuinig en gasloos.  De August wordt aangesloten op een warmte-koudeopslagsysteem (WKO) energie. Dat zorgt ervoor dat de warmte en koude die in de bodem is opgeslagen wordt gebruikt in de woningen.  Deze WKO-bron gaat de woningen dus voorzien van energie. Dat wil zeggen dat de verwarming en het warme tapwater komt van deze installatie. Dat betekent dat de bewoners bij een vaste energieleverancier hun contract afsluiten. 

De zonnepanelen op het dak zorgen voor het opwekken van stroom in de  gebouwen. 

Kosten voor warmte en warm water

U krijgt warmte geleverd van Eteck. Hiervoor betaalt u Eteck een voorschot. De kosten van verbruik van warmte/koude en warm water zijn voor een 1 à 2 persoonshuishoudens naar verwachting ongeveer € 140 euro per maand. Dit is gebaseerd op verwacht gemiddeld verbruik.

Kosten voor stroomverbruik betaalt u nog apart, rechtstreeks aan de door u gekozen leverancier.

De August Projectenpagina (3)
Woonafspraken Met Elkaar
Woonafspraken maken we samen met elkaar

Fijn (samen) wonen

Behalve dat de meeste woningen een fijn balkon hebben, kunnen bewoners ook genieten van de binnentuin. Een fijne plek om elkaar te ontmoeten. 

Een goede buur

Net als de andere woningen in Overhoeks woont straks in De August een gevarieerde mix van mensen, van allerlei leeftijden en huishoudgroottes. Om fijn met elkaar te wonen in De August helpt Ymere de bewoners om met de buren woonafspraken te maken. Deze afspraken komen op papier en worden onderdeel van de huurovereenkomst. Zo maken we er samen met de bewoners een fijne tijdelijke plek van om (samen) te leven.

De Louise Website
De Louise nieuwbouw met 113 sociale huurwoningen

Verwachte oplevering

De bouw van De August is in volle gang en als alles volgens planning verloopt, dan kunnen de nieuwe bewoners in oktober 2024 verhuizen naar hun nieuwe woning in De August.

Meer sociale huurwoningen

En de bouw gaat voortvarend verder. Want de bouw van De Louise gaat van start. In dit gebouw komen 112 sociale huurwoningen. En ondertussen zijn er 113 nieuwe sociale huurwoningen in aantocht in De Brinktoren.  

Op zoek naar een sociale huurwoning?

Wanneer er woningen beschikbaar zijn, staat er een advertentie op WoningNet Stadsregio Amsterdam. U kunt dan alleen via WoningNet reageren.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan om op de hoogte te blijven van dit project.

Aanmelden

Project Overhoeks (13)
August Voor De Bouwvak
De August in de maak

Ondertussen op de bouwplaats

De eerste drie weken van augustus is het bouwvakantie. Voordat de vakantieperiode is opgestart, is het bouwteam flink opgeschoten. 

Na de vakantie gaat het bouwteam weer voortvarend aan het werk zodat we in oktober 2024 de nieuwe bewoners kunnen verwelkomen.

268 woningen bewoond in Overhoeks

De Berend is eerste nieuwbouw in Overhoeks. Eind 2019 verwelkomden we de bewoners van de 133 sociale huurwoningen. Afgelopen zomer kregen de bewoners van De Jakoba de sleutel van hun nieuwe woning. Het ging om 135 sociale huurwoningen. Zij zijn blij met hun nieuwe woning in De Jakoba. 

2
Bewoner Romy heeft nagedacht over de indeling

"Blij om in Noord te blijven"

“Mijn ervaring met de woning is heel fijn. Ik heb van tevoren goed nagedacht over hoe ik de woning ga inrichten.” Romy heeft gekozen voor een praktische bed- /kastconstrucite en is erg blij met haar woning. Ook is ze heel blij met de plek. “Ik kom uit Noord, en ben ontzettend blij dat ik in Noord kan blijven wonen.”

In de video een indruk over hoe het is om Overhoeks te wonen