Nieuwbouw

 

Overhoeks

268 sociale huurwoningen en meer…. 

Aan de rustige Noordzijde van het IJ ligt deze prachtige stadswijk Overhoeks. Ymere heeft in april 2022 samen met haar co-partners De Jakoba opgeleverd. Samen met de woningen van De Berend, zijn dat in totaal 268 sociale huurwoningen. En er komt meer. De bouw van Blok F (De August) is gestart met in totaal 175 sociale huurwoningen.   

De Jakoba met 135 sociale huurwoningen

“Overhoeks is een hele nieuwe wijk en we vinden het heel interessant om hier te komen wonen. Het centrum vinden we veel te druk geworden, dus dit is een prachtig alternatief.” Bewoner Richard, kreeg afgelopen voorjaar de sleutel van zijn nieuwe woning. Net als de andere bewoners van de in totaal 135 sociale huurwoningen, is hij erg blij met zijn nieuwe woning. De meeste woningen in De Jakoba zijn studio's. Daarnaast zijn er ook appartementen met een extra (slaapkamer) gerealiseerd.

bewoner balkon Jakoba
Bewoner Richard heeft een zonnig balkon
Bewoner  De Jakoba
Bewoner Romy heeft nagedacht over de indeling

"Blij om in Noord te blijven"

“Mijn ervaring met de woning is heel fijn. Ik heb van tevoren goed nagedacht over hoe ik de woning ga inrichten.” Romy heeft gekozen voor een praktische bed- /kastconstrucite en is erg blij met haar woning. Ook is ze heel blij met de plek. “Ik kom uit Noord, en ben ontzettend blij dat ik in Noord kan blijven wonen.”

Praktisch ingedeeld

Ook Ymere heeft goed nagedacht over een praktische indeling van de woningen. Zo zijn er in veel woningen extra ruimtes gemaakt waar je een bed of kast in kunt plaatsen en een ruimte voor bijvoorbeeld een vaatwasser. Zo kunnen we ook op deze prachtige plek voor zoveel mogelijk mensen een fijn thuis bieden.

De binnentuin is net aangelegd
De binnentuin is net aangelegd
Elkaar treffen in de ontmoetingsruimte
Elkaar treffen in de ontmoetingsruimte

Fijn (samen) wonen

Behalve dat de meeste woningen een fijn balkon hebben, kunnen bewoners ook genieten van de binnentuin. Een fijne plek om elkaar te ontmoeten. Daarnaast kunnen ze ook terecht in de ontmoetingsruimte waar de wijkbeheerder van Ymere en communitybuilder van HVO Querido een werkplek hebben.

Prettig wonen met elkaar

Bewoners wonen prettig met elkaar, omdat ze elkaar weten te vinden. Ze maken hiervoor samen woonafspraken. En ook mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, vinden hier hun plek. Zij krijgen begeleiding van een community builder die met hart en ziel mensen samenbrengt.

 

Prefab
Door prefab is De Jakoba sneller gerealiseerd
Een afbeelding van De August in Overhoeks
Een afbeelding van De August in Overhoeks

Kortere bouwtijd

door intensieve samenwerking

De Jakoba is in april 2022 opgeleverd na zo’n 18 maanden bouwtijd. Die tijd hebben we kunnen versnellen door een intensieve samenwerking met onze co-makers en door het gebruik van prefab-bouwonderdelen. En dat is fijn, want zo kunnen we woningzoekenden nog sneller aan een nieuwe woning helpen. 

De August

Bouw gestart met 175 sociale huurwoningen

Nu er in De Jakoba nieuwe Noordelingen hun thuis hebben gevonden, blijven we niet stilstaan. We willen meer mensen helpen die op zoek zijn naar een fijn thuis. Daarom gaat de bouw onverminderd door. De bouw van De August met in totaal 175 sociale huurwoningen is in volle gang. En met het zelfde tempo kunnen we hier over zo’n 1,5 jaar weer nieuwe bewoners begroeten.

Op zoek naar een sociale huurwoning?

Wanneer er woningen beschikbaar zijn, staat er een advertentie op WoningNet Stadsregio Amsterdam. U kunt dan alleen via WoningNet reageren.

   

Op de hoogte blijven?

Meld u aan om op de hoogte te blijven van dit project.

Aanmelden