Nieuwbouw

 

Overhoeks

Aan de noordoever van het IJ in Amsterdam ligt Overhoeks. In deze nieuwe wijk bouwt Ymere in totaal zo’n 600 sociale huurwoningen. De eerste 133 zijn gerealiseerd. En nu is de bouw gestart van het tweede gebouw 'De Jakoba' waarin onder andere 135 sociale huurwoningen komen.

 

Beeld: Absent Matter
Beeld: Absent Matter

135 sociale huurwoningen

Net als in het eerder opgeleverde gebouw 'De Berend', gaat het in 'De Jakoba' vooral om studio’s. Sommige woningen worden wat ruimer met 1 of 2 extra kamers. 

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Meldt u zich aan om te horen als er nieuw aanbod op WoingNet komt.

Aanmelden

Het nieuwe gebouw

De bewoners van de eerste sociale huurwoningen zijn blij met hun nieuwe, compacte woning vlakbij het IJ. Ze waarderen de binnentuin en de berging in de kelder.

In het nieuwe gebouw 'De Jakoba' nemen we dat mee. Andere dingen gaan we iets anders doen. Zoals bijvoorbeeld een nog praktischere indeling. 

De video geeft een inkijkje wat we iets anders gaan doen en wat we wel meenemen in het nieuwe ontwerp.

De entreedoorgang verbindt de tuin met de straat
De entreedoorgang verbindt de tuin met de straat

Unieke indeling

Vanwege de onregelmatige vorm van het gebouw, hebben de appartementen allemaal een unieke indeling. Centraal gelegen in het smalste deel van het gebouw, verbindt de entreedoorgang de gemeenschappelijke tuin en de straat. Doordat het gebouw naar binnen buigt, omarmt het de tuin wat een gevoel van beschutting geeft.

Binnentuin

De binnentuin komt dus ook in de volgende nieuwbouw terug. De tuin wordt aangekleed met groen en plekken waar bewoners kunnen zitten. 

Nieuwe woningen

Amsterdam groeit snel. Er zijn steeds meer eenpersoonshuishoudens die op zoek zijn naar een betaalbare woning. Om meer mensen te kunnen helpen aan een sociale huurwoning, komen er in Overhoeks de komende jaren nog zo’n 500 sociale huurwoningen bij. Dat zijn voornamelijk studio-appartementen. Een kleinere woning wordt nog comfortabeler als er buiten de woning uitgebreide faciliteiten zijn die gedeeld worden. Dat is het geval in 'De Jakoba'. Zo wordt ruimte uitgespaard en toch kwaliteit geleverd.

De bouw van De Jakoba is in september gestart. We verwachten dat de 1e bewoners in het voorjaar van 2022 hun intrek zullen nemen. 

WoningNet

Medio 2021 wordt gestart met de verhuur van de woningen. Als de verhuur start dan plaatsen we een advertentie op WoningNet. U dient dan ingeschreven staan op WoningNet en in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Hier kunt u meer lezen over wanneer u in aanmerking komt

De wijk Overhoeks

Er wordt volop gebouwd in Overhoeks. Nu wordt er gewerkt aan fase 3 waar in totaal 1.800 komen. Ymere zorgt voor de bouw van in totaal 600 sociale huurwoningen. Dat doet Ymere samen met samenwerkingspartners, zoals bijvoorbeeld Dura Vermeer, Amvest en de gemeente Amsterdam . De wijk is autoluw en heeft veel groen.

De rust in de wijk, maar wel dichtbij de stad. Dat is wat Overhoeks bijzonder maakt. De pont naar het centraal station is om de hoek. De Van der Pekbuurt met de markt en het winkelcentrum Mosveld zijn ook in de directe nabijheid.

Ondertussen op de bouwlocatie

In september is de bouw van 'De Jakoba' gestart. De werkzaamheden zijn in volle gang.  De video geeft een inkijkje wat er gaat gebeuren.