Nieuwbouw

 

Overhoeks

Aan de noordoever van het IJ in Amsterdam ligt Overhoeks. In deze nieuwe wijk bouwt Ymere de komende jaren zo'n 600 sociale huurwoningen. Op dit moment wordt de bouw van De Jakoba afgerond en ontvangen de bewoners van de 135 sociale huurwoningen binnenkort de sleutel. 

Beeld: Absent Matter
Beeld: Absent Matter

135 sociale huurwoningen

De 135 sociale huurwoningen zijn vooral studio's. Een groot deel van studio's krijgt een praktische indeling waardoor er een extra slaapgedeelte ingericht kan worden. Sommige woningen worden wat ruimer met 1 of 2 extra kamers. De woningen zijn voorzien van een keuken, woon-/slaapgedeelte, badkamer en toilet. Een groot aantal woningen heeft een eigen buitenruimte.

Elk appartement is uniek

Door de onregelmatige vorm van het gebouw, zijn alle appartementen uniek.  De woningplattegronden van voorbeeldwoningen in De Jakoba geven een algemeen overzicht van de verschillende soorten woningen. 

De entreedoorgang verbindt de tuin met de straat
De entreedoorgang verbindt de tuin met de straat

Binnentuin 

Het gebouw krijgt een gemeenschappelijke tuin. De tuin wordt aangekleed met groen en plekken waar bewoners kunnen zitten. De tuin komt aan de achterkant van het gebouw met een entreedeur naar de centrale hal van het gebouw. Aan de voorkant van het gebouw komt de hoofdentree.

Daarnaast komt er een fietsenberging voor de bewoners. 

De wijk Overhoeks

Overhoeks ligt aan het IJ. Het is een rustige en groene stadswijk. De pont naar het centraal station is op loop- en fietsafstand. De Van der Pekbuurt met de markt en het winkelcentrum Mosveld zijn vlakbij.

Het nieuwe gebouw

De Berend is het eerste gebouw met 133 sociale huurwoningen dat werd gerealiseerd. De bewoners van 'De Berend' zijn blij met hun nieuwe, compacte woning vlakbij het IJ. Ze waarderen de binnentuin en de berging in de kelder. 

In het nieuwe gebouw 'De Jakoba' hebben we dat meegenomen. Andere dingen hebben we iets anders gedaan. Zoals bijvoorbeeld een nog praktischere indeling. 

De video geeft een inkijkje wat we iets anders gaan doen en wat we wel meenemen in het nieuwe ontwerp.

Een fijne woonplek

In De Jakoba wonen straks verschillende mensen. In allerlei leeftijden en achtergronden. Om prettig met elkaar te wonen, maken we afspraken met elkaar. Ymere helpt de bewoners daarbij.

Ook mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, vinden straks hun thuis in De Jakoba. Deze bewoners krijgen begeleiding zodat zij een goede buur zijn. Er is in het eerste jaar altijd wel iemand aanwezig die deze bewoners helpt om invulling te geven aan het samen wonen en samen leven in De Jakoba. 

Daarnaast zorgt wijkbeheerder er samen met de bewoners voor dat De Jakoba een fijne plek is om (samen) te leven.

WoningNet

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Voor de woningen die woningen beschikbaar komen, staat er een advertentie op WoningNet Stadsregio Amsterdam. Dit zijn woningen die vrij komen, nadat de woning is opgezegd. U kunt dan alleen via WoningNet reageren. 

Hier kunt u meer lezen over wanneer u in aanmerking komt

Op de hoogte blijven?

Meld u aan om op de hoogte te blijven van dit project.

Aanmelden