Huurcontract tekenen

U gaat een vrije sector woning of sociale huurwoning huren van Ymere. Gefeliciteerd met uw nieuwe woning!

Marije huurder op de bank leest een tijdschrift

Digitaal ondertekenen met Validsign

Met Validsign kunnen u en wij een huurcontract ‘contactloos’ ondertekenen. Hier leest u hoe het werkt. Ook uw woonmakelaar legt u uit hoe het gaat. Als u vragen heeft, kunt u die stellen aan de woonmakelaar.

Als u samen met iemand gaat huren (2 namen op het contract) hebben we 2 e-mailadressen en 2 telefoonnummers nodig voor Validsign.

U krijgt van ons een e-mail met een link naar uw huurcontract. U kunt het huurcontract dan digitaal ondertekenen en het contract wordt daarna automatisch naar Ymere gestuurd.

Ymere werkt voor het ondertekenen samen met Validsign. U krijgt daarom e-mails van Validsign, bijvoorbeeld met het verzoek om uw documenten te ondertekenen. Als u de e-mail van Validsign niet in uw e-mail ziet, controleer dan uw spambox. Ziet u de e-mail daar ook niet? Neem dan contact op met uw woonmakelaar.

Met Validsign kunt u eenvoudig en veilig documenten elektronisch ondertekenen. Deze manier van ondertekenen heeft dezelfde rechtsgeldigheid als een handgeschreven handtekening.

Ondertekenen in de woning of bij Ymere

Hier leest u hoe het gaat als u het huurcontract ondertekent in de woning of op een Ymere kantoor.

U betaalt bij het tekenen ook de eerste huur via een betalingslink. Deze krijgt u van de makelaar. Of u heeft al betaald en laat een stortingsbewijs van de bank zien. Als u een appartement huurt betaalt u ook €16,50 kosten voor een naamplaatje (prijspeil 2024).

Let op: U kunt niet contant of met een pinpas of creditcard betalen.

Na de eerste keer huur betalen kiest u zelf hoe u uw huur wilt betalen, bijvoorbeeld met een automatische incasso of betaalmail. 

Lees meer over de betaalmogelijkheden

Tip

Op de pagina Nieuwe huurder vertellen we u van alles over de zaken rondom uw verhuizing.