Huur betalen

U betaalt iedere maand huur voor de woning (netto of kale huur), voor servicekosten en soms voor onderhoudsabonnementen. Alle delen samen vormen de bruto huur. De samenstelling van uw huur staat in de huurspecificatie. Deze ziet u direct in het huurdersportaal MijnYmere.

Huurspecificatie inzien Betaalwijze aanpassen

 

Netto of kale huur

Dit betaalt u voor het gebruik van de woning. Ieder jaar op 1 juli gaat de huur omhoog. U krijgt daar vóór 1 mei een brief over. Voor de vrije sector en bedrijfspanden zijn er andere regels.

Huurtoeslag aanvragen kan als u een sociale huurwoning heeft en uw inkomen laag is. Als u huurtoeslag aanvraagt, rekent u met de kale huur en een deel van de servicekosten.

Servicekosten

Servicekosten betaalt u bijvoorbeeld voor schoonmaak en onderhoud aan de lift. Soms zijn ook water, gas en stroom een deel van de servicekosten.

Voor servicekosten betaalt u maandelijks een voorschot. Aan het eind van het jaar krijgt u een afrekening. Soms moet u extra betalen, soms krijgt u geld terug. ​

Onderhoudsabonnementen

Onderhoudsabonnementen zijn extra diensten van Ymere, waarmee u extra onderhoud en reparaties kunt krijgen. Ook hebben we een glasverzekering voor huurders.

Huurachterstand?

U kunt nu ook een afspraak maken om bij ons langs te komen. We bespreken dan samen wat de mogelijkheden zijn. 
Lees meer »