Reparaties en onderhoud

In het huurdersportaal MijnYmere maakt u snel en makkelijk een reparatie-afspraak. U kunt de afspraak ook online verzetten en afzeggen.

Reparatie melden of afspraak wijzigen

Bent u eigenaar van een woning in een VvE? Vraag dan uw reparatie aan via Twinq 

Bij spoed: bellen

Bij inbraakgevaar, ernstige lekkage of gevaar voor de bewoner(s), bel direct 088 000 89 00. Wij zijn wij 24 uur per dag telefonisch bereikbaar, ook in het weekend. Contact bij spoed

Over de reparatie

Ymere voert reparaties meestal binnen 2 weken na uw melding uit. Ymere doet veel reparaties zelf, en soms sturen we een specialist van een onderhoudsbedrijf naar u toe.

We merken dat de bedrijven waarmee we samenwerken last hebben van te weinig personeel. Dat is een landelijk probleem, in de bouw is er een groot personeelstekort. Daardoor duurt het soms langer dan 2 weken voor een reparatie uitgevoerd kan worden.

Moet ik thuisblijven voor de reparatie?

Een servicemonteur kan reparaties in algemene ruimtes (zoals trappenhuis, hal, lift) uitvoeren zonder dat u daar bij bent. U hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Als u reparatie binnen in uw woning is, blijf dan thuis voor de reparatie, want anders kunt u de monteur niet binnen laten.

Tip: Bewaar altijd de kapotte onderdelen. De servicemonteur kan hier naar vragen. Het maakt repareren of bestellen van onderdelen makkelijker.

Nuttige links

Kosten

Schade

Soms is er schade aan uw huis of spullen doordat er iets stuk was of door een reparatie van Ymere. Een paar voorbeelden:

  • schade door lekkage
  • schade door het werk van een reparatie
  • schade door een inbraak of brand
  • schade waarvoor u Ymere aansprakelijk stelt

Check eerst bij uw inboedelverzekering, daar krijgt u de kosten vaak sneller en makkelijker terug.

Heeft u schade en betaalt de inboedelverzekering niet, dan kunt u uw schade bij ons melden via het schadeformulier in MijnYmere. 

Heeft u als gevolg van een technisch probleem tijdelijk meer stookkosten moeten betalen? Dien dan een aanvraag teruggave stookkosten in via MijnYmere.

Stuk door eigen schuld

U betaalt de reparatie zelf als er iets door uw schuld kapot is gegaan. Ook als een medebewoner of uw bezoek iets stuk maakt, betaalt u de reparatie.

Zelf iets verbouwd

Als u uw keuken heeft verbouwd of een andere verbouwing gedaan hebt, moet u de verandering zelf onderhouden. Ook reparaties aan wat er verbouwd is, betaalt u zelf.

Lees meer over wat u zelf in uw woning mag verbouwen en veranderen in het onderdeel Woning veranderen