Reparaties en onderhoud

In het huurdersportaal MijnYmere maakt u snel en makkelijk een reparatie-afspraak.

De voordelen: geen wachttijd aan de telefoon, meer keuze in datums en tijden. U kunt de afspraak ook online verzetten en afzeggen.

Online reparatie melden

Bent u eigenaar van een woning in een VvE? Meld dan uw reparatie via Twinq

Bij spoed: bel meteen

Spoed betekent: inbraakgevaar, ernstige lekkage of gevaar voor de bewoner(s). Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend.

Bel ons bij spoed

Als we bij u iets komen repareren, volgen we de Corona-regels. Voor sommige reparaties moet de servicemonteur bij u thuis komen. We proberen het risico zo klein mogelijk te maken, voor u en voor de servicemonteur. We stellen u daarom vragen over uw gezondheid, we houden afstand tijdens het werk en we dragen een mondkapje.

Als u in dezelfde ruimte bent als de servicemonteur, vragen wij u ook een mondkapje te dragen.

Overzicht van reparaties en onderhoud

In het Overzicht van reparaties en onderhoud staat wie verantwoordelijk is voor welk onderhoud aan uw woning.

Goed om te weten

Oplichters met babbeltrucs maken soms een buurt onveilig. Hoe herkent u een Ymere-medewerker?

Algemene ruimte

Een servicemonteur kan reparaties in algemene ruimtes (zoals trappenhuis, hal, lift)  uitvoeren zonder dat u daar bij bent. U hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Er is iets stuk

Ymere voert reparaties meestal binnen 2 weken na uw melding uit. Ymere doet veel reparaties zelf, en soms sturen we een specialist van een onderhoudsbedrijf naar u toe. Veel reparaties zijn gratis, maar niet alles. De meest voorkomende uitzonderingen:

Als iets stuk is door uw eigen schuld

U betaalt de reparatie zelf als er iets door uw schuld kapot is gegaan. Ook als een medebewoner of uw bezoek iets stuk maakt, betaalt u de reparatie. Ga goed en zorgvuldig om met uw woning, denk daarbij aan:

  • Bescherm uw waterleidingen tegen bevriezing
  • Zorg dat ramen niet kunnen open- of dichtwaaien en breken

Als u zelf iets verbouwd heeft

Als u uw keuken heeft verbouwd of een andere verbouwing gedaan hebt, moet u de verandering zelf onderhouden. Ook reparaties aan wat er verbouwd is, betaalt u zelf. Lees meer over wat u zelf in uw woning mag verbouwen en veranderen in het onderdeel Woning veranderen.

Bewaar altijd de kapotte onderdelen. De servicemonteur kan hier naar vragen.

Meer over