Zo vergroenen wij uw huis

De afgelopen jaren hebben we een grote inhaalslag gemaakt om minder goede woningen te verbeteren en te vergroenen. Maar we zijn nog niet klaar. Hieronder leest u meer over wat Ymere doet en wat u zelf kunt doen.

Warm en duurzaam: isolatie

Een energiezuiniger huis begint met het binnenhouden van warmte. Daarom isoleren we woningen die nog niet goed geïsoleerd zijn. In de meeste gevallen betekent dit dat u HR++ glas krijgt.

Soms doen we meer, bijvoorbeeld het isoleren van daken, spouwisolatie en het aanbrengen van mechanische ventilatie. Ook tijdens een renovatie, waarbij u uw huis tijdelijk moet verlaten, verduurzamen wij de woning.

Kijk direct in de onderhoudstool wanneer Ymere bij u langskomt!

Ga naar de onderhoudstool

Wat kunt u zelf doen?

De slimste manier om energie te besparen en je energierekening te verlagen is isoleren. Een fixteam adviseert bewoners en voert kleine maatregelen uit. Zij kunnen helpen met kitten, tochtstrippen, radiatorfolie, waterzijdig inregelen van de CV en het maken van een infraroodscan van een woning om te kijken waar via kieren en gaten warmte ontsnapt.  

De gemeente Amsterdam richt zich op 165 buurten in de stad waar bewoners de ondersteuning het best kunnen gebruiken. Amsterdammers die in aanmerking komen, ontvangen vanzelf bericht. 

Meer informatie over de energiebespaarservice in Amsterdam

Energiebank Haarlemmermeer

Een aanpassing of verbouwing aan uw woning, die u zelf doet of laat doen, noemen wij een ZAV (zelf aangebrachte voorziening). Hier betaalt u zelf voor. Als Ymere langskomt betaalt u niet.

Ik wil dubbelglas aanvragen via ZAV

De energiecoach komt bij u thuis en kijkt met u naar het energieverbruik in uw woning. U vraagt een (gratis) gesprek met de energiecoach aan in de gemeente waarin u woont.

Direct een energiecoach aanvragen

Wilt u zonnepanelen, dan maakt het uit of u woont in een appartement of eengezinswoning. Appartementen krijgen (als dat kan) bij renovaties van het complex zonnepanelen. Huurt u een eengezinswoning, dan kunt u zonnepanelen huren of kopen.

Meer informatie over zonnepanelen

Als we nog niet bij u langskomen kunt u kijken hoe u uw energieverbruik nu al kunt verminderen. 

Meer informatie over het besparen van energie

Geen E, F en G labels meer in 2028

Samen met de overheid hebben wij de afspraak gemaakt dat er in 2028 geen woningen met een slecht energielabel meer bestaan. Dit zijn de E, F en G gelabelde woningen. Deze woningen krijgen daarom de komende jaren voorrang bij isoleren en verdere verduurzaming. Want wij begrijpen dat het voor u belangrijk is dat uw woning goed wordt onderhouden, en dat u in een goed geïsoleerd huis wil wonen.

De manier (methode) om het energielabel van een woning te bepalen verandert regelmatig. Hierdoor kan het zijn dat de woning eerst een label B had, maar nu een label C, of andersom. En dat kan verwarrend zijn. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op.

Labels
Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. A is het meest energiezuinig, G het minst.

Meer over