Woning veranderen

U mag veel zaken in uw woning zelf verbouwen of veranderen om fijner te wonen. Soms moet u Ymere wel eerst om toestemming vragen. Dit doet u gemakkelijk via MijnYmere. 

Woningverandering melden of aanvragen

 

Toestemming vragen

Behangen of tapijt leggen, kan natuurlijk zonder toestemming. Maar gaat u klussen of verbouwen, lees dan de voorwaarden om het veilig en zonder overlast te doen.

Als u iets wilt veranderen dat we niet makkelijk in oorspronkelijke staat kunnen terugbrengen, dan moet u altijd eerst toestemming vragen. Bijvoorbeeld als u een muur wilt weghalen of een extra raam wilt plaatsen.

Vraag ons bij twijfel altijd om advies.

Woning van 1993 of eerder

Vanaf 1993 is asbest verboden. In oudere woningen zit soms nog wel asbest. Boren in asbest is gevaarlijk. Er kunnen dan asbestvezels los komen en dat is ongezond. Lees er meer over op de pagina Asbest.

Onderhoud en reparaties

Wat u verandert, onderhoudt u zelf. U zorgt dus zelf voor de reparaties aan de verandering. Voor veranderingen van de vorige huurder staan de afspraken in uw huurcontract.

Als u gaat verhuizen

Goed om te weten vóór u gaat klussen: als u gaat verhuizen en u de veranderingen laat zitten, dan komt u soms in aanmerking voor een vergoeding van Ymere. Er zijn voorwaarden voor de hoogte van de vergoeding.

Meer over