Huur opzeggen

U kunt iedere dag van de maand opzeggen. U hoeft niet tot de 1e of laatste dag van de maand te wachten. Meestal geldt een opzegtermijn van 1 maand. De laatste dag van de huur moet een werkdag zijn.

Huur opzeggen

Als u een bedrijfsruimte, parkeerplek of berging huurt, gaat het opzeggen per brief.

 

 
Door het Corona-virus heeft Ymere de dienstverlening aan moeten passen. Dat geldt ook voor het opleveren van uw woning. Voor de voorinspectie heeft u telefonisch contact met de woonmakelaar. Deze legt u precies uit hoe u de woning moet opleveren. Het voorinspectie-formulier krijgt u per post of mail toegestuurd en na ondertekening mag u deze op dezelfde manier terugsturen.

Overname van spullen van de vorige bewoner is momenteel geen optie. De woning wordt leeg opgeleverd. Al het contact verloopt via de woonmakelaar. 

 

Belangrijke uitzonderingen

  • Als u onder bewind staat, mag alleen uw bewindvoerder de huur opzeggen
  • Als u een vrijesectorhuurwoning heeft, mag u pas opzeggen als u 12 maanden gehuurd heeft
  • Als u de woning via woningruil gekregen heeft, mag u pas opzeggen als u 12 maanden gehuurd heeft

Zo gaat het verder

Door het Corona-virus heeft Ymere de dienstverlening aan moeten passen. Dat geldt ook voor de voor- en eindinspectie. Vóór de voorinspectie heeft u telefonisch contact met de woonmakelaar. Deze legt u precies uit hoe het gaat. Al het contact verloopt via de woonmakelaar. 

 

Als we uw opzegging hebben gekregen, nemen we binnen 2 werkdagen per telefoon contact met u op. We maken dan een afspraak voor een voorinspectie​ in de woning. Tijdens de voorinspectie zet u een handtekening onder de de opzegging. Als er 2 huurders zijn, hebben van beide de huurders de handtekening nodig. 

Op de laatste dag van de huur doen we de eindinspectie in de woning. U levert dan de sleutels in.

Meer over