Krijg grip op uw energierekening

Bijvoorbeeld door het aanvragen van de energietoeslag, door te kijken hoe u uw energieverbruik kunt verminderen, of door hulp te vragen als u er zelf even niet uitkomt.

Bespaartips in huis

Welke producten kunt u het beste kopen en hoeveel bespaart u ermee? Om u op weg te helpen zetten we vier handige producten op een rijtje. 

Energiebesparende producten

Mensen bedenken van alles om minder gas te verbruiken en nemen daarbij een groot risico. Sommige situaties kunnen namelijk brand veroorzaken of leiden tot een koolmonoxidevergiftiging.

Iets anders dan gas gebruiken? Pas op!

Thermostaat laag, ramen gesloten, ventilatieroosters dicht. Wel zo prettig met die hoge energierekening, toch? U denkt misschien dat het zonde van het geld is, om frisse, koude lucht naar binnen te laten in een verwarmd huis. Maar dat is niet zo, want het scheelt niet veel geld.

Ventileren is goedkoper dan u denkt

 

Energiecoach

De energiecoach komt bij u thuis en kijkt met u naar het energieverbruik in uw woning. U vraagt een (gratis) gesprek met de energiecoach aan in de gemeente waarin u woont.

Direct een energiecoach aanvragen

Wilt u eerst weten wat u kunt verwachten van een energiecoach?

Zo gaat een energiecoach te werk

Als energiecoach kunt u niet alleen u zelf maar ook uw buren, buurtgenoten of andere huurders helpen hun energieverbruik te verlagen.

Word energiecoach: help u zelf en andere huurders

Stookkosten 

Bij blokverwarming worden meerdere huizen verwarmd door dezelfde ketel. U heeft dan geen eigen contract. Daarom ontvangen deze huurders een vergoeding van de overheid voor hun energiekosten over het jaar 2023. Op deze pagina vertellen we u alles over het prijsplafond voor blokverwarming en de compensatie. 

Financiële regelingen

Inwoners met een laag inkomen kunnen energietoeslag krijgen van totaal € 1300. U vraagt de energietoeslag aan in de gemeente waarin u woont.

Meer informatie over energietoeslag aanvragen

U kunt in uw gemeente hulp krijgen van Wijkteams of Buurtteams bij het aanvragen van de energietoeslag.

 Dit zijn de buurt- en wijkteams per gemeente

Het is heel normaal dat mensen af en toe zorgen over geld ervaren. Dan is het fijn om op zo’n moment te weten welke stappen u kunt zetten om meer grip op uw geld te krijgen en te houden. En meer grip op uw geldzaken geeft rust. Op Geldfit vindt u gratis informatie, tips en handige tools.