Krijg persoonlijk advies van een energiecoach

Maak een afspraak met een energiecoach. Zodat u uw energierekening kunt verlagen. Die komt gratis bij u thuis en geeft u advies op maat over het verlagen van uw energieverbruik. Dat kan u honderden euro’s per jaar schelen.

Helena heeft dat gedaan. ‘Ik ga best zuinig met energie om. Toch had ik een hoge jaarrekening, omdat ik door corona thuis zat.’ Ze wil vooral een adviesgesprek met een energiecoach, omdat haar huis niet goed geïsoleerd is. ‘Het is ’s winters ijskoud. De kou trekt door de vloer. Ook heb ik niet overal dubbel glas’

Dikke gordijnen tegen de kou (en tegen de warmte in de zomer)

Daar heeft energiecoach Tessa Kooiman geen directe oplossing voor. Wel heeft ze een advies voor Helena. ‘Ik zie dat er geen gordijnen voor de ramen hangen’, zegt Tessa. ‘Dikke gordijnen houden ’s winters veel kou tegen. Zorg wel dat ze boven de radiatoren hangen, anders kan de warmte er niet goed door. Een andere tip is radiatorfolie achter de verwarming te plakken. Die straalt de warmte de woning in.’ 

Hallovdpek Energiecoach Sblanchard 3
Bewoner Helena in gesprek met energiecoach Tessa.

Radiatoren ontluchten in de zomer

‘Dan moet ik maar achter de naaimachine’, knipoogt Helena, waarna ze vertelt dat ze ook niet blij is met de Hr-ketel en radiatoren. ‘Die zijn heel oud. Ik durf de radiatoren niet meer te ontluchten. Er kwam een keer loeihete stoom uit.’ Ook daarvoor heeft Tessa een tip: ‘Ontlucht de verwarming in de zomer. Als hij niet aanstaat, dan heb je dat probleem niet. Het is echt de moeite waard, want radiatoren die goed ontlucht zijn, kan wel zo’n dertig euro per jaar schelen.’ En zo nemen Helena en Tessa een uur lang allerlei energiezaken in huis door. Van de voordelen van een waterbesparende douchekop tot het uitzetten van de stand-byknop van de tv. Alles bij elkaar scheelt het een hoop geld.

Bespaarrapport

Aan het eind van het gesprek, krijgt Helena van Tessa een bespaarrapport. Ook mag ze enkele bespaarproducten kiezen zoals ledlampen, radiatorfolie of tochtband. Wat Helena kiest? ‘Radiatorfolie natuurlijk’, zegt ze. ‘Hopelijk helpt dat. Maar wat ik écht wil, is een goed geïsoleerd huis.’

Benieuwd hoe een energiecoach te werk gaat?

Hoe werkt het?

De energiecoach komt bij u thuis en kijkt met u naar het energieverbruik in uw woning. U krijgt persoonlijke tips, waarmee u meteen makkelijk (nog meer) energie kunt besparen. U mag dan ook kiezen uit verschillende bespaarproducten zoals een tochtband of een waterbesparende douchekop.  

Vraag hier een energiecoach aan

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden