Zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen, dan maakt het uit of u woont in een appartement of eengezinswoning. Appartementen krijgen (als dat kan) bij renovaties van het complex zonnepanelen. Huurt u een eengezinswoning, dan kunt u zonnepanelen huren of kopen.

Appartement

Bij renovaties worden, als dat mogelijk is, zonnepanelen geplaatst op het dak van een complex. Als dat in uw complex gaat gebeuren, krijgt u daar vooraf bericht over. We leggen u dan precies uit of er iets voor u verandert en wat de keuzes en de kosten zijn.

Eengezinswoning

Zonnepanelen huren

Ymere werkt altijd samen met Iederzon. Deze specialist verhuurt zonnepanelen aan huurders. U kunt dan profiteren van milieuvriendelijke, goedkope stroom, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over de installatie en het onderhoud. 

Meer informatie en alles over het aanvragen staat op de website van Iederzon. Niet iedere woning is even geschikt, dus Iederzon maakt voor u een persoonlijk advies.

Niet alle daken zijn geschikt

Niet alle woningen zijn geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Ymere inventariseert op dit moment al haar woningen en wooncomplexen. Daarbij wordt vooral gekeken naar de geschiktheid van het dak en bouwkundige staat van het complex.

Als na onderzoek blijkt dat uw dak geschikt is om zonnepanelen te plaatsen, ontvangt u van ons een brief met een advies. U krijgt daarna van Iederzon een brief met een aanbod.

Zonnepanelen kopen

Wilt u zelf zonnepanelen kopen voor op uw huurwoning, dan moet u altijd vooraf toestemming vragen aan Ymere.

Woningverandering melden