Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een goede manier om uw woning te verduurzamen. Ze wekken namelijk duurzame stroom op. Wilt u ook zonnepanelen? Dan maakt het uit of u in een appartement of eengezinswoning woont. Lees hieronder meer.

Eengezinswoning

Zonnepanelen huren

Zonnepanelen zijn een goede manier om woningen te verduurzamen. Ze wekken duurzame stroom op die u niet meer hoeft te kopen van uw energieleverancier. Hierdoor wordt uw energierekening lager.

Ymere werkt altijd samen met Iederzon. Deze specialist verhuurt zonnepanelen aan huurders. U kunt dan profiteren van milieuvriendelijke, goedkope stroom, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over de installatie en het onderhoud. 

Bij eengezinswoningen kunnen er tussen de 4 en 10 panelen op een dak. Dit hangt af van uw stroomgebruik en uw dak. Iederzon kijkt hoeveel er bij uw situatie passen. Zo krijgt u altijd het beste advies. Hieronder een rekenvoorbeeld: 

Home Huurders Amsterdam

Meneer en mevrouw Pasiak uit Amsterdam hebben zonnepanelen. " In het persoonlijk advies stond ook meteen hoeveel ik per jaar kan besparen, aldus meneer Pasiak."

Lees meer

Rekenvoorbeeld Woning

 

Advies aanvragen? Ga dan direct via onderstaande knop naar het formulier om je aan te melden. En begin met besparen! 

Zonnepanelen via Iederzon

Appartement

Bij renovaties worden, als dat mogelijk is, zonnepanelen geplaatst op het dak van een complex. Als dat in uw complex gaat gebeuren, krijgt u daar vooraf bericht over. We leggen u dan precies uit of er iets voor u verandert en wat de keuzes en de kosten zijn.

Niet alle daken zijn geschikt

Niet alle woningen zijn geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Ymere inventariseert op dit moment al haar woningen en wooncomplexen. Daarbij wordt vooral gekeken naar de geschiktheid van het dak en bouwkundige staat van het complex.

Als na onderzoek blijkt dat uw dak geschikt is om zonnepanelen te plaatsen, ontvangt u van ons een brief met een advies. U krijgt daarna van Iederzon een brief met een aanbod.

Huurder

Ingmar woont in een VvE en heeft ook zonnepanelen. “Het ging heel snel en makkelijk. Omdat ik mijn woning huur, was het niet bij mij opgekomen om zelf zonnepanelen te leggen."

Lees meer

Zonnepanelen kopen

Wilt u zelf zonnepanelen kopen voor op uw huurwoning, dan moet u altijd vooraf toestemming vragen aan Ymere.

Woningverandering melden