Servicekosten

Servicekosten zijn een deel van de bruto huur. U betaalt elke maand een voorschot. Aan het eind van het jaar berekent Ymere de echte kosten. U krijgt dan een afrekening. Soms moet u extra betalen, soms krijgt u geld terug. 

Contact over servicekosten

Afrekening servicekosten 2020 vertraagd

Het kan zijn dat u langer moet wachten op uw afrekening servicekosten 2020. Deze krijgt u uiterlijk in januari 2022.  Maar we doen natuurlijk erg ons best om de afrekening eerder naar u te versturen.  Onze excuses voor het wachten.

Samenstelling servicekosten

Servicekosten zijn kosten die we maken voor algemene ruimten en andere extra diensten. De kosten verschillen per woning. Dit kan er in zitten:

  • Schoonmaken en licht in algemene ruimten zoals hal en trappenhuis
  • Tuinonderhoud
  • Wijkbeheerder (voorheen huismeester)
  • Water en energie (maar dit betaalt u meestal zelf)
  • Stookkosten (warm water en verwarming)

Voorschot en afrekening

Voor servicekosten betaalt u iedere maand een voorschot. Ymere berekent ieder jaar de werkelijke kosten. U krijgt dan een afrekening. De afrekening stuurt Ymere in 1e helft van het jaar. Soms moet u bijbetalen, soms krijgt u geld terug. Als u moet betalen, moet u dit u zelf overmaken. Dit gaat niet via een automatische incasso.

Als u het niet eens bent met de hoogte van het voorschot, neem dan contact met ons op,

Op de afrekening servicekosten staan administratiekosten van € 7,50 of meer. Ook als u geld terugkrijgt of als de afrekening heel laag is, betaalt u die kosten. De Huurcommissie bepaalt hoe hoog de administratiekosten zijn.

Als u het niet eens bent met de afrekening

Neem dan contact met ons op. Komt u er met ons niet uit? Dan kunt u een uitspraak vragen aan de Huurcommissie.

Ook als u het niet eens bent met de servicekosten of de afrekening, moet u de afrekening wel betalen. Pas na een beslissing van de Huurcommissie of Ymere betaalt Ymere eventueel terug.

Meer over