Servicekosten

Servicekosten zijn een deel van de bruto huur. U betaalt elke maand een voorschot. Aan het eind van het jaar berekent Ymere de echte kosten. U krijgt dan een afrekening. Soms moet u extra betalen, soms krijgt u geld terug.

Op de huurspecificatie ziet u welke kosten u betaalt voor welke service. De huurspecificatie staat in MijnYmere.

Contact over servicekosten

Heeft u nog geen MijnYmere-account? Maak dan eerst een account aan. 

Samenstelling servicekosten

Servicekosten zijn kosten die we maken voor algemene ruimten en andere extra diensten. De kosten verschillen per woning. Dit kan er in zitten:

  • Schoonmaken en licht in algemene ruimten zoals hal en trappenhuis
  • Tuinonderhoud
  • Wijkbeheerder (voorheen huismeester)
  • Water en energie (maar dit betaalt u meestal zelf)
  • Stookkosten (warm water en verwarming)

Voorschot en afrekening

Voor servicekosten betaalt u iedere maand een voorschot. Ymere berekent ieder jaar de werkelijke kosten. U krijgt dan een afrekening. De afrekening stuurt Ymere in 1e helft van het jaar. Soms moet u bijbetalen, soms krijgt u geld terug. Als u moet betalen, moet u dit u zelf overmaken. Dit gaat niet via een automatische incasso.

U kunt uw voorschot zelf verhogen of verlagen.  De verhoging of verlaging vraagt  u aan via MijnYmere

Op de afrekening servicekosten staan administratiekosten van € 7,50 of meer. Ook als u geld terugkrijgt of als de afrekening heel laag is, betaalt u die kosten. De Huurcommissie bepaalt hoe hoog de administratiekosten zijn.

Als u het niet eens bent met de afrekening

Als u het niet eens bent met de afrekening kunt u een bezwaar bij ons indienen. Dit doet u gemakkelijk via MijnYmere. Komt u er met ons niet uit? Dan kunt u een uitspraak vragen aan de Huurcommissie. U heeft hiervoor het ingediende bezwaar nodig.

Ook als u het niet eens bent met de servicekosten of de afrekening, moet u de afrekening wel betalen. Pas na een beslissing van Ymere of de Huurcommissie betaalt Ymere eventueel het bedrag terug.

Meer over