Huuraanpassing

De overheid besluit ieder jaar hoeveel uw huur mag stijgen. Voor 1 mei ontvangt u van ons de huurverhogingsbrief. Hierin staat uw nieuwe huurprijs.

Wilt u weten of u een huurverlaging kunt krijgen? Of dat het maken van bezwaar zinvol is? Controleer eenvoudig in de 'Huurprijswijzer en Bezwaarassistent' in MijnYmere waarvoor u in aanmerking komt.

Huurprijswijzer en bezwaarassistent

Heeft u nog geen account ? Maak dan eerst een MijnYmere-account aan.

Jaarlijkse huurverhoging

Ieder jaar gaat uw huur omhoog op 1 juli. Hoeveel uw huur omhoog gaat, hangt af van uw huurovereenkomst en uw inkomen. 
Meer informatie over de jaarlijkse huurverhoging.

Alleen voor huurders van een sociale huurwoning:

Huurverlaging aanvragen

De reguliere huurverlaging kunt u aanvragen als u een inkomensafhankelijke huurverhoging heeft gekregen en uw inkomen daarna is gedaald. Of als u recht heeft op huurtoeslag, maar uw huur te hoog is om huurtoeslag aan te vragen. U kunt de huurverlaging het hele jaar door aanvragen. 
Meer informatie over huurverlaging aanvragen.

De Wet Eenmalige Huurverlaging

Daarnaast is er een huurverlaging voor huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen. Voor hen is de Wet Eenmalige Huurverlaging. De huur wordt hierbij altijd verlaagd naar € 577,91. U kunt deze eenmalige huurverlaging nog aanvragen tot 30 december 2024. 
Meer informatie over de Wet Eenmalige Huurverlaging.

Alleen voor huurders van een vrijesector woning:

Tijdelijke huurkorting of huurbevriezing

Huurt u een woning in de vrijesector en is uw inkomen plotseling gedaald? En kunt u daardoor uw huur niet meer betalen? Dan kunt u misschien een tijdelijke huurkorting of huurbevriezing bij ons aanvragen. 
Meer informatie over tijdelijke huurkorting of huurbevriezing.