Studentenwoningen in Haarlem

Ben je voltijd student aan een mbo, hbo of universiteit, niet ouder dan 28 jaar en wil je in Haarlem wonen? Bij Ymere kun je terecht voor een studentenwoning.

We verhuren 3 soorten woningen:

  • Kamers (onzelfstandige studentenwoningen) met gedeelde keuken, badkamer en toilet. Hiervoor kom je in aanmerking als je voltijd studeert aan een mbo, hbo of universiteit. Je krijgt een campuscontract. De gemiddelde wachttijd is 1 tot 2 jaar.
  • Zelfstandige studentenwoningen met een eigen keuken, badkamer en toilet. Hiervoor kom je in aanmerking als je minimaal 21 jaar bent en voltijd studeert aan een mbo, hbo of universiteit. Je krijgt een campuscontract.
  • Zelfstandige studentenwoningen zonder campuscontract. Hiervoor kom je in aanmerking als je minimaal 21 jaar bent en voltijd studeert aan een mbo, hbo of universiteit.

Uitzondering:

Voor de zelfstandige studentenwoning aan de Spaarndamseweg (Steve Biko flat) is het wel mogelijk om voor je 21ste in aanmerking te komen. Je hebt namelijk de mogelijkheid door te schuiven van een onzelfstandige naar een zelfstandige woonruimte na 1 jaar.

Inschrijven via Studentenwoningweb

Om in aanmerking te komen voor een studentenwoning in de regio Zuid-Kennemerland moet je je inschrijven op www.studentenwoningweb.nl. Vanaf 16 jaar kun je je inschrijven. Op deze site vind je studentenwoningen van Ymere en van andere corporaties. De inschrijving kost € 38 voor 8 jaar.

Samenwonen in een studentenwoning?

Als je in een studentenwoning wilt gaan samenwonen is dat alleen mogelijk als Ymere daar toestemming voor geeft. Je komt niet samen op het contract maar je bent dan inwonend. Alleen bij de woningen aan de Spaarndamseweg in Haarlem (Steve Biko flat) is het niet toegestaan om samen te wonen.

Accepteren en toewijzen

Wil je de woning of kamer huren en ben je de eerste kandidaat? Stuur dan binnen 2 werkdagen je gegevens naar ons op. Lees meer over Gegevens inleveren studentenwoning.