Weer 59 betaalbare huurhuizen erbij in Amsterdam-Noord!
 

Weer 59 betaalbare huurwoningen erbij in Amsterdam-Noord!

In Amsterdam-Noord verrijst een compleet nieuwe woonwijk op voormalig buitensportpark Elzenhagen. Wonen in de stad, binnen de ring, naast metrostation Noord en met het weidse natuur- en polderlandschap Twiske-Waterland om de hoek. Er komen hier 1.800 nieuwbouwwoningen. Zal wel weer onbereikbaar zijn voor sociale huurders? Welnee!

 

Ymere bouwt in deze wijk ruim tweehonderd sociale huurappartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens en ook voor kleine gezinnen. Met balkon, een groene gevel, zonnepanelen en een dak waar je regenwater kunt opslaan. We zijn gestart met de bouw van de eerste 59 sociale huurwoningen in Elzenhagen-Zuid. 

 
Impressie van Elzenhagen Zuid
Zo komt de nieuwe woonwijk Elzenhagen eruit te zien
 

Meer sociale huurwoningen

Elzenhagen vormt samen met het Noorderkwartier en het vernieuwde Buikslotermeerplein straks het nieuwe centrum van Amsterdam-Noord. Een gewilde plek om te wonen voor zowel mensen die willen kopen als huren. Stadsdeelvoorzitter Erna Berends: “Ik ben blij dat Ymere op deze plek sociale huurwoningen realiseert. Zo zorgen we ervoor dat er hier in de stad ook nieuwe woningen komen voor mensen met een kleinere portemonnee.” “In deze tijd van grote woningnood waarin de wachttijden alleen maar oplopen bouwen we zoveel mogelijk sociale huurwoningen bij” vult Erik Gerritsen, directievoorzitter van Ymere, aan. “Het aantal sociale huurwoningen in Amsterdam-Noord neemt alleen maar toe. Naast de 200 woningen in Elzenhagen bouwen we in Noord ook een paar honderd sociale huurwoningen in Overhoeks en Buiksloterham”.

 
Imressie appartementengebouw
 

Voor ieder wat wils

De nieuwe sociale huurappartementen zijn gemiddeld 60 m2 en hebben 2 tot 3 kamers. Ze zijn geschikt voor 1-en 2 personen en kleine gezinnen. Een aantal woningen reserveert Ymere voor huurders die nu te ruim wonen en willen verhuizen naar een meer passende woning. “Veel huurders van Ymere waarvan de kinderen het huis uit zijn, wonen in een woning die eigenlijk te groot voor ze is. Deze huurders willen vaak graag verhuizen naar een kleinere, nieuwe, comfortabele en gelijkvloerse woning met lift”, vertelt Erik Gerritsen.  “De appartementen in Elzenhagen-Zuid zijn daar zeer geschikt voor. Daarom reserveren we een aantal woningen voor deze doelgroep. De ruime woningen die deze huurders achterlaten komen dan weer beschikbaar voor een groter gezin. Zo zorgen we ervoor dat meer huurders betaalbaar en passend wonen. Ook is er plaats voor (her)starters op de woningmarkt voor wie het extra moeilijk is een woning te vinden. Voor ieder wat wils dus”

De bouw van de eerste 59 sociale huurwoningen in Elzenhagen-Zuid is al gestart. Er is sindsdien hard gewerkt door onze co-maker HSB Bouw en het gebouw begint nu al vorm te krijgen. Vanaf de zomer 2022 kunnen geïnteresseerde kandidaat-huurders reageren en zich inschrijven. Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar van 2023 opgeleverd. We kijken er naar uit om onze huurders dan welkom te heten in hun nieuwe huis!

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief