Al ruim 32.000 zonnepanelen op onze daken!

“Kijk, wat zijn ze mooi hé! En als de zon schijnt nog veel mooier. Ik zie op de app meteen wat ik minder aan stroom verbruik en flink aan het terug leveren ben. Zonnepanelen zijn voor mij de uitkomst, zegt Ria Alink uit Amsterdam-Noord”.

Sinds 2018 zijn we samen met partner Iederzon actief bezig met het verduurzamen van onze woningen. We stimuleren onze huurders om zonnepanelen op hun dak te plaatsen, om zo de huidige energierekening omlaag te krijgen. Alle bewoners hebben de mogelijkheid om mee te doen, mits het dak geschikt is. De financiering, werving, installatie en het beheer is uitbesteed aan de organisatie Iederzon.   

De vraag naar zonnepanelen is groot

“Op dit moment is de vraag naar zonnepanelen groot”, aldus Hans Pronk, vastgoedregisseur Ymere. En daar zijn we blij mee natuurlijk. “Inmiddels liggen er al ruim 32.000 zonnepanelen op de daken van ons bezit. Dat betekent dat ruim 4600 huishoudens profiteren van zonnestroom. Hiermee besparen ze flink op hun energierekening. De ambitie in 2023 is dat daar nog ruim 1600 woningen bijkomen”. 

Het is de zon die het werk doet, hé

Huurster Ria Alink woont in Amsterdam Noord en is tevreden met haar zonnepanelen. “Ik verbruik niet overdreven veel stroom hoor, maar elke dag heb ik wel de televisie aan staan. In deze tijd is het belangrijk natuurlijk dat je een beetje aan alles denkt. Als je kijkt naar wat je betaalt aan gas en stroom, dan verdien je dat absoluut door het gebruik van zonnepanelen terug. Door de opbrengstgarantie weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld. En je hoeft niets te doen, het is de zon die het werk doet hé. “ 

Bewonersportretgeknipt
Bewoonster Ria met haar hond

Ook ledverlichting voor huurders

Naast de besparing met zonnepanelen zijn ook 1000 complexen verduurzaamd door ledverlichting aan te brengen. Hans: “In totaal zijn maar liefst 43.500 LED-armaturen geplaatst. Hiermee wordt jaarlijks 3,4 miljoen kWh bespaart. Dat staat gelijk aan 97.619 bomen die CO2 opnemen. 

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden