Thuis in Elzenhagen Zuid: groene oase voor nieuwe bewoners
 

Thuis in Elzenhagen Zuid: groene oase voor nieuwe bewoners

Elzenhagen in Amsterdam-Noord wordt een gloednieuwe woonwijk op het voormalige sportpark Elzenhagen. De wijk zal maar liefst 1.800 woningen tellen en biedt het beste van twee werelden: de stad binnen handbereik en het prachtige natuur- en polderlandschap van Twiske-Waterland om de hoek. En het mooiste van alles? Sociale huurders vinden hier een nieuw thuis, want Ymere en co-maker HSB-Bouw hebben al een eerste woongebouw met maar liefst 59 betaalbare huurappartementen opgeleverd in Elzenhagen Zuid.

En we bouwen door

Samen met de nieuwe bewoners en relaties hebben we op vrijdag 21 april de oplevering van de nieuwbouw gevierd. Deze gloednieuwe appartementen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens, kleine gezinnen, starters en senioren.

En dit is nog maar het begin. Begin volgend jaar begint Ymere met de bouw van het tweede woongebouw met maar liefst 148 sociale huurwoningen in de Noordbuurt van Elzenhagen. Het aantal sociale huurwoningen in Amsterdam-Noord neemt dus alleen maar toe.

Elzenhagen Oplevermoment (4)
Elzenhagen; een gloednieuwe wijk in Amsterdam Noord
Feestelijke Oplevering Elzenhagen
In Elzenhagen zijn er 59 betaalbare huurappartementen opgeleverd

Poort van Noord

Een bijzonder gebouw krijgt ook een bijzondere naam. De naam is voortgekomen uit de inzending van één van de bewoners. De winnende naam ‘De Poort van Noord’ werd feestelijk onthuld.

Waarom deze naam? “Er zullen natuurlijk nog vele woningen volgen, maar wij van dit complex zullen de nieuwe bewoners van de andere complexen verwelkomen door bij de poort te staan. Ook vind ik dat het gebouw onderdeel uitmaakt van een poort omdat aan beide kanten van de straat nog gebouwen komen en hier ook een poort in gezien kan worden.” En zo waren er meer redenen om te kiezen voor deze mooie naam.

Het zoet en het zuur van Elzenhagen

We vierden deze mijlpaal op dezelfde dag als het Suikerfeest, wat deze dag een extra feestelijk tintje gaf in de bijzondere fietsenberging. Het gebouw is namelijk onder het maaiveld gebouwd, waardoor de fietsenberging een halve verdieping extra kreeg en nu een prachtige ruimte is geworden voor de fietsen en ons feestje. Tijdens de viering stonden we ook stil bij de uitdagingen die we hebben overwonnen om dit resultaat te bereiken en hoe we deze samen hebben aangepakt. Zo was er ook ruimte om even stil te staan bij de minder makkelijke momenten.

Elzenhagen Oplevermoment (1)
De bijzondere naam voor dit bijzondere gebouw wordt onthuld
Elzenhagen Oplevermoment
Een prachtige ruimte van 1,5 verdieping hoog voor het feestje en de fietsen

Groen wonen voor mens en dier

De Zuidbuurt van Elzenhagen wordt groen en autovrij, met een mooi ingerichte openbare ruimte. De woongebouwen staan vrij in een openbaar parkachtig gebied. Het eerste woongebouw van Ymere is een duurzaam gebouw met een groene gevel en hemelbewatering. Er liggen zonnepanelen op het dak en er zijn nestkastjes voor zwaluwen en vleermuizen. Kortom, duurzame nieuwbouw aan de rand van de polder.

Een wijk waar iedereen zich thuis voelt

In Elzenhagen zijn en komen ook allerlei voorzieningen zoals scholen, een atletiekbaan en een moskee. Het wordt een wijk waar mensen met plezier wonen, leven, ontmoeten en sporten. Een wijk waar mensen zich thuis voelen.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden