Oostertuin een half jaar later: BBQ en silent disco

De Oostertuin in Nieuw-Vennep biedt meer dan alleen een woonplek en dat werd opnieuw bewezen. Samen met Ymere en de community-builder vierden de bewoners de zomer met een barbecue en een silent disco DJ Battle. Deze zomerse avond toonde de sterke verbinding tussen de bewoners.

Zomerse activiteiten in de Oostertuin

De georganiseerde barbecue en silent disco waren hoogtepunten van de zomeractiviteiten in De Oostertuin. Ongeveer 30 bewoners verzamelden zich in de tuin, waar ze exotische salades, hapjes en bijgerechten deelden. Andere bewoners brachten spelletjes mee. De sfeer was geweldig en ontspannen en bood een mooie manier om elkaar (nog) beter te leren kennen.

Wat maakt wonen in De Oostertuin zo bijzonder?

Op deze locatie is de maximale woonduur 15 jaar, en de bewoners van de 60 woningen hebben diverse achtergronden. Hier wonen jongeren samen met vergunninghouders en andere bewoners die om verschillende redenen snel een woonplek zochten. Het feit dat ze zich hier helemaal thuis voelen en deel uitmaken van een gemeenschap is echt uniek. Ymere werkt samen met de community-builder om ervoor te zorgen dat alle bewoners zich thuis voelen en elkaar respecteren, met als doel een aangename woongemeenschap te creëren.

Oostertuin BBQ (2)
Hoera een half jaar Oostertuin aan de Oosterdreef!
Oostertuin BBQ (3)
Bewoners brachten spelletjes en hapjes mee
Oostertuin BBQ (5)
Een half jaar eerder: de feestelijke oplevering

Samenwerken voor een plezierige woonsfeer

Voordat de bewoners de sleutels ontvingen, zijn er duidelijke afspraken met elkaar gemaakt over omgangsvormen. Deze woonafspraken zijn door de bewoners ondertekend. Maar na de verhuizing houdt het niet op. Om de band met de bewoners onderling te versterken, is twee dagen in de week onze community-builder beschikbaar. Zij fungeert als verbindingspersoon voor de bewoners van de Oostertuin. Dat doet ze door activiteiten te organiseren zoals koffiemomenten en huisbezoeken, en nu dus ook een feestelijk evenement om de bewoners samen te brengen.

#Ymereindebuurt

Daarnaast is Ymere ook in de buurt. Onze wijkbeheerder speelt een belangrijke rol bij het behouden van een schone, veilige en goed onderhouden omgeving. Hij werkt nauw samen met de community-builder om de positieve sfeer in De Oostertuin te waarborgen. Het resultaat mag er zijn: er zijn geen klachten, omdat iedereen persoonlijk met elkaar in gesprek gaat om eventuele problemen op te lossen. Een ideale situatie, nietwaar?

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden