Werken aan de duurzame stad? Zo doen we dat!

Wij maken woningen duurzaam. Onze aanpak? Verduurzamen op logische momenten. Dat zijn momenten waarbij we al langskomen voor onderhoud. En het liefst in buurten waar we meerdere woningen in één keer kunnen aanpakken. Met als doel: een duurzame stad in 2050.

Een duurzaam huis begint met het binnenhouden van warmte. Daarom isoleren we alle woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Ymere heeft nog zo'n 10.000 woningen met een E, F of G label. Bij 2.400 woningen hebben we de verbeteringen al gepland. En voor 6.000 woningen zetten we de versnelling in. De overige 1.600 woningen zijn onderdeel van monumentale panden, deze komen na 2028 aan de beurt. 

Isoleren is altijd een goed idee 
Onze verduurzamingsmaatregelen kunnen bestaan uit het isoleren van daken, het plaatsen van HR++ glas met ventilatieroosters in de gevels, (spouw)isolatie en het aanbrengen van mechanische ventilatie. Ook tijdens een renovatie, waarbij u uw huis tijdelijk moet verlaten, verduurzamen wij de woning helemaal. Zo werken we actief woning voor woning aan het realiseren van een duurzame stad in 2050. 

15433
Snelle maatregel: de fixteams

Geen 'one size fits all'

Het is natuurlijk niet zo dat wij alleen maar isoleren. Elke woning heeft een eigen verhaal en dus een eigen aanpak nodig. Denk aan woningen waarbij een keuken vervangen wordt. Dan verwijderen we de gasaansluiting en passen de elektra aan, zodat je elektrisch kunt koken. Of we sluiten de woning aan op een warmtenet. Het is geen 'one size fits all'. Daarom is verduurzamen ook niet iets wat we even van de één op de andere dag doen. Wij plannen dit zorgvuldig in, met de middelen die wij hebben, met zo min mogelijk overlast voor de huurder en met maximaal resultaat.

Klik hier voor meer informatie over de planning

Totdat we langskomen voor duurzaam onderhoud kunnen huurders bij Ymere terecht voor slimme maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen of voor advies van een fixteam.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden