Inboedel verzekeren? Waarom zou je?

Een inboedelverzekering kost elke maand geld en je ziet er vaak niets van terug. Zo lijkt het. Totdat er iets gebeurt waardoor je veel schade hebt en ineens veel kosten moet maken. Een inboedelverzekering is dan de oplossing voor uw spullen én uw portemonnee.

Inboedel: dit is het

Onder ‘Inboedel’ verstaan we alle spullen die je hebt en die bij je huishouden horen. Zoals meubels, kleding, apparatuur, raamgordijnen enz. Wil je weten of iets onder de inboedelverzekering valt? Houd dan deze algemene regel aan: als je het zonder te slopen kunt meenemen, dan hoort het bij je inboedel. Je keuken hoort dus bij je huis, maar pannen, bestek en losse keukenapparaten horen bij de inboedel.

Daarom verzeker je je inboedel 

Veel mensen verzekeren hun inboedel.  Als je in een keer veel spullen moet vervangen, dan doet dat echt pijn in je portemonnee. Met de inboedelverzekering regel je dat je geld krijgt van je verzekeraar voor reparatie of nieuw kopen van je apparatuur, meubels, muziekinstrumenten en andere inboedel. Bijvoorbeeld als er schade ontstaat door bijvoorbeeld brand, stormschade, lekkage of diefstal. Deze ‘oorzaken’ kunnen onder de dekking van de verzekering vallen. Het verschilt per verzekeraar wat ze precies vergoeden, hoeveel en wanneer.

Niet duur!

Voor een paar euro per maand heb je al een goede inboedelverzekering. En als je dan helaas een keer schade krijgt, ben je wel goed verzekerd. En dat is ook wat waard.

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang net als 47.000 andere huurders het laatste nieuws in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 8 keer per jaar de nieuwsbrief