Nieuwbouw

 

Tudorpark Hoofddorp

Tudorpark gezien vanaf de Toolenburger plas
Tudorpark gezien vanaf de Toolenburger plas

Sociale huurwoningen in dorpse wijk

In Hoofddorp aan de Toolenburgerplas ligt Tudorpark. Deze groene en rustige wijk wordt gebouwd in de stijl van het Engelse platteland. Een deel van Tudorpark is al gebouwd. Ymere bouwt hier in totaal zo'n 300 sociale huurwoningen: de helft appartementen en de helft  eengezinswoningen. 

Tekening van de nieuw te bouwen woningen aan de John Miltonlaan
Tekening van de nieuw te bouwen woningen aan de John Miltonlaan

Nu in aanbouw: 30 appartementen en 9 eengezinswoningen

Op dit moment bouwen wij aan de John Miltonlaan 30 appartementen en 9 eengezinswoningen. Ook deze woningen en gebouwen krijgen een herkenbare vorstelijke stijl, die past in een oud Engels landschap. Er is openbaar parkeren.

De appartementen zijn verdeeld over twee portiekflats. Er komen 10 tweekamerappartementen op de begane grond en 20 driekamerappartementen verdeeld over de eerste en tweede etage. Er is geen lift.
De eengezinswoningen liggen direct naast de portiekflats. Deze woningen hebben 3 slaapkamers.

De inschrijving voor deze woningen is inmiddels gesloten. We verwachten dat de woningen eind augustus 2022 klaar zijn.

Tekening van nieuwbouw De Vorst
Tekening van nieuwbouw De Vorst

Nu in aanbouw: 47 sociale huurappartementen

Op dit moment is de bouw bezig van een nieuw gebouw: De Vorst. Voor al deze 47 appartementen zijn inmiddels nieuwe huurders gevonden. In De Vorst komen 47 twee- en driekamerappartementen verdeeld over 4 verdiepingen. Er is één lift. Het gebouw krijgt dezelfde herkenbare vorstelijke stijl die past in een oud Engels landschap. Er is openbaar parkeren.

De appartementen krijgen net als de eengezinswoningen in de wijk de karakteristieke Engelse Tudor bouwstijl. Deze bouwstijl is herkenbaar aan de steile daken met vlakke pannen, ramen met roede-verdelingen en opvallende schoorstenen. De gebouwen liggen in deze nieuwbouwwijk aan een kronkelige weg tussen het groen en water. Bewoners kunnen in de wijk parkeren.

De verwachte opleveringsdatum is juni 2022

Rustige, landelijke omgeving

Houdt u van rust en groen in de buurt? Dan is Tudorpark wellicht iets voor u. De wijk is opgezet in een rustige, landelijke omgeving met veel water en groen. Tudorpark ligt aan de Toolenburgerplas. Om de plas ligt een wandelpad van 3,2 km. En de plas wordt omgeven door strandjes en ligweiden. U vindt hier een stukje natuur waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en recreëren.

Bereikbaarheid

Tudorpark ligt aan de rand van Hoofddorp. Het is belangrijk om te weten dat er op loopafstand geen voorzieningen zijn, zoals een school, een winkelcentrum of treinstation. U heeft dan een fiets of auto nodig.

Op 10 minuten fietsen vindt u in de wijk Toolenburg of Floriande het dichtstbijzijnde winkelcentrum en een school. Station Hoofddorp ligt ongeveer 5 kilometer van Tudorpark. Het station is bereikbaar per bus. Een bushalte vindt u op ongeveer 10 minuten lopen. Met de auto is Tudorpark goed te bereiken vanaf de A4.

Tudorpark is een rustige nieuwbouwwijk
Tudorpark is een rustige nieuwbouwwijk

Hoe is het om in Tudorpark te wonen? Twee huurders aan het woord.

In deze video een korte indruk van een bewoonster in appartementengebouw The Hall.

De woningen zijn gasloos en energiezuinig
De woningen zijn gasloos en energiezuinig

Energiezuinig wonen

De nieuwbouwwoningen in Tudorpark zijn zeer energiezuinig: label A+++. Goed geïsoleerd dus, en gasloos. Dat geldt ook voor de appartementen. Elke woning krijgt energie via een zuinige warmtepomp voor de opwekking van warmte en warm tapwater. De video geeft meer informatie over het gebruik van de installaties.

De vloerverwarming verwarmt het huis. Omdat er geen gasaansluiting aanwezig is, kookt u elektrisch. 

Zonnepanelen

40 woningen worden verhuurd met zonnepanelen. Hiervoor sluit u een verplichte overeenkomst af bij het bedrijf De Zoncorporatie. 7 woningen krijgen geen zonnepanelen

Huurprijzen

De appartementen krijgen verschillende huurprijzen. Dit zijn de huurprijzen die gelden volgens de prijspeil van 2022. De woningen hebben een netto huur tussen € 633,25 per maand en € 751,- per maand. Dat is de huurprijs zonder bijkomende kosten.

Door passend toewijzen krijgen huurders een woning met een huurprijs die aansluit bij hun inkomen. 

Servicekosten

De servicekosten zijn nog niet definitief berekend. De kosten zullen ongeveer zijn:

  • begane grond: €27

  • etagewoningen: €37

Deze kosten zijn berekend met de tarieven van 2021. De kosten veranderen nog zodra wij deze kunnen berekenen met de tarieven van 2022.

De huurprijs van de zonnepanelen komt hier nog bij, als u een woning huurt met zonnepanelen.

huurprijs, servicekosten
Er komen verschillende huurprijzen

Aanbod sociale huurwoningen via WoningNet

Regelmatig bieden wij nieuwe woningen in Tudorpark aan via WoningNet. Wilt u in aanmerking komen? Volg dan deze stappen:

  1. U heeft een inschrijving nodig bij WoningNet regio Amsterdam om in aanmerking te komen.
  2. Meld u aan voor onze nieuwsbrief via de knop hieronder. Dan weet u op tijd wanneer er weer nieuwe woningen op WoningNet komen. 
  3. Reageer op het aanbod via WoningNet.  Op dit moment is er geen aanbod. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u andere vragen over dit bijzondere project? Mail uw vragen én uw telefoonnummer naar nieuwbouwhaarlemmermeer@ymere.nl