Nieuwbouw

 

Tudorpark Hoofddorp

Sociale huurwoningen in dorpse wijk

In Hoofddorp aan de Toolenburgerplas ligt Tudorpark. Deze groene en rustige wijk wordt gebouwd in de stijl van het Engelse platteland. Een deel van Tudorpark is al gebouwd.

Ymere bouwt hier in totaal zo'n 300 sociale huurwoningen: de helft appartementen en de helft  eengezinswoningen. 

Tekening van nieuwbouw De Vorst
Tekening van nieuwbouw De Vorst

47 sociale huurappartementen

Op dit moment is de bouw bezig van een nieuw gebouw: De Vorst. In De Vorst komen 47 twee- en driekamerappartementen verdeeld over 4 verdiepingen. Er is één lift. Het gebouw krijgt dezelfde herkenbare vorstelijke stijl die past in een oud Engels landschap. Er is openbaar parkeren.

De verwachte opleveringsdatum is juni 2022 

Tudorpark

Appartementen in Tudorstijl

De appartementen krijgen net als de eengezinswoningen in de wijk de karakteristieke Engelse Tudor bouwstijl. Deze bouwstijl is herkenbaar aan de steile daken met vlakke pannen, ramen met roede-verdelingen en opvallende schoorstenen. De gebouwen liggen in deze nieuwbouwwijk aan een kronkelige weg tussen het groen en water. Bewoners kunnen in de wijk parkeren.

Rustige omgeving

Houdt u van rust en groen in de buurt? Dan is Tudorpark wellicht iets voor u. De wijk is opgezet in een rustige omgeving met veel water en groen. Tudorpark ligt aan de Toolenburgerplas. Om de plas ligt een wandelpad van 3,2 km. En de plas wordt omgeven door strandjes en ligweiden. U vindt hier een stukje natuur waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en recreëren.

Bereikbaarheid

Tudorpark ligt aan de rand van Hoofddorp. Het is belangrijk om te weten dat er op loopafstand geen voorzieningen zijn, zoals een school, een winkelcentrum of treinstation. U heeft dan een fiets of auto nodig.

Op 10 minuten fietsen vindt u in de wijk Toolenburg of Floriande het dichtstbijzijnde winkelcentrum en een school. Station Hoofddorp ligt ongeveer 5 kilometer van Tudorpark. Het station is bereikbaar per bus. Een bushalte vindt u op ongeveer 10 minuten lopen. Met de auto is Tudorpark goed te bereiken vanaf de A4.

Tudorpark ligt aan de rand van de Thoolenburgerplas
Tudorpark ligt aan de rand van de Thoolenburgerplas
Tudorpark is een rustige nieuwbouwwijk
Tudorpark is een rustige nieuwbouwwijk

Kenmerken van de woningen

  • De oppervlakte van de woningen is tussen de 39-48 m2. Dit zijn de oppervlaktes van de woonkamer, slaapkamer(s) en de badkamer)

  • Elke woning heeft een eigen buitenruimte

  • Er is alleen bergruimte in de woning aanwezig, hierin is ook de opstelplek van de wasmachine

  • Er is een gemeenschappelijke fietsenstalling aanwezig

Video

Hoe is het om in Tudorpark te wonen? In deze video een korte indruk van een bewoonster in appartementengebouw The Hall.

De woningen zijn gasloos en energiezuinig
De woningen zijn gasloos en energiezuinig

Energiezuinig wonen

De nieuwbouwwoningen in Tudorpark zijn zeer energiezuinig: label A+++. Goed geïsoleerd dus, en gasloos. Dat geldt ook voor de appartementen. Elke woning krijgt energie via een zuinige warmtepomp voor de opwekking van warmte en warm tapwater. De video geeft meer informatie over het gebruik van de installaties.

De vloerverwarming verwarmt het huis. Omdat er geen gasaansluiting aanwezig is, kookt u elektrisch. 

Zonnepanelen

40 woningen worden verhuurd met zonnepanelen. Hiervoor sluit u een verplichte overeenkomst af bij het bedrijf De Zoncorporatie. 7 woningen krijgen geen zonnepanelen

Huurprijzen

De appartementen krijgen verschillende huurprijzen. Dit zijn de huurprijzen die gelden volgens de prijspeil van 2022. De woningen hebben een netto huur tussen € 633,25 per maand en € 751,- per maand. Dat is de huurprijs zonder bijkomende kosten.

Door passend toewijzen krijgen huurders een woning met een huurprijs die aansluit bij hun inkomen. 

Servicekosten

De servicekosten zijn nog niet definitief berekend. De kosten zullen ongeveer zijn:

  • begane grond: €27

  • etagewoningen: €37

Deze kosten zijn berekend met de tarieven van 2021. De kosten veranderen nog zodra wij deze kunnen berekenen met de tarieven van 2022.

De huurprijs van de zonnepanelen komt hier nog bij, als u een woning huurt met zonnepanelen.

huurprijs, servicekosten
Er komen verschillende huurprijzen

Aanbod sociale huurwoningen via WoningNet

Wilt u in aanmerking komen?

Vanaf februari 2022 komen deze 47 nieuwbouwappartementen op WoningNet. Wanneer de verhuur start, dan komt er een advertentie op WoningNet. Een inschrijving bij WoningNet regio Amsterdam is dan noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in de gemeente Haarlemmermeer.

Naar WoningNet

Vragen en contact

Hebt u vragen over dit bijzondere project? Mail uw vragen én uw telefoonnummer naar nieuwbouwhaarlemmermeer@ymere.nl

Op de hoogte blijven?

Meld u aan om op de hoogte te blijven van dit project.

Aanmelden