Nieuwbouw

 

Tudorpark Hoofddorp

Tudorpark gezien vanaf de Toolenburger plas
Tudorpark gezien vanaf de Toolenburger plas

Sociale huurwoningen in dorpse wijk

In Hoofddorp aan de Toolenburgerplas ligt Tudorpark. Deze groene en rustige wijk wordt gebouwd in de stijl van het Engelse platteland. Een deel van Tudorpark is al gebouwd. Ymere bouwt hier in totaal zo'n 300 sociale huurwoningen: de helft appartementen en de helft  eengezinswoningen. 

Tekening van het woongebouw
Tekening van het woongebouw
Het nieuwe appartementengebouw staat nu nog in de steigers
Het nieuwe appartementengebouw staat nu nog in de steigers

Appartementen aan de Thomas Nortonlaan

Ook dit woongebouw krijgt een herkenbare vorstelijke stijl, die past in een oud Engels landschap. De appartementen, 6 tweekamerwoningen en 14 driekamerwoningen zijn verdeeld over drie portieken, op diverse etages. Er is geen lift. Er is openbaar parkeren. We verwachten dat de woningen in april 2023 klaar zijn. Op deze woningen kunt u niet meer reageren.

Appartementen aan de Benjamin Jonsonlaan

Dit woongebouw bestaat uit 15 appartementen, waaronder tweekamer appartementen op de begane grond en driekamer appartementen verdeeld over de 1e en 2e etage. Verwachte oplevering mei 2023. Op deze woningen kunt u niet meer reageren.

In de periode van 20 tot en met 29 december staan de volgende woningen op WoningNet: 
21 appartementen, waaronder tweekamer appartementen en driekamer appartementen, verdeeld over de 1e, 2e en 3e etage. Verwachte oplevering juni 2023.

 

Huurprijzen

De appartementen krijgen verschillende huurprijzen. Dit zijn de huurprijzen die gelden volgens de prijspeil van 2022. De woningen hebben een netto huur tussen € 633,25 en € 763,47 per maand. Dat is de huurprijs zonder bijkomende kosten.

Door passend toewijzen krijgen huurders een woning met een huurprijs die aansluit bij hun inkomen. 

Rustige, landelijke omgeving

Houdt u van rust en groen in de buurt? Dan is Tudorpark wellicht iets voor u. De wijk is opgezet in een rustige, landelijke omgeving met veel water en groen. Tudorpark ligt aan de Toolenburgerplas. Om de plas ligt een wandelpad van 3,2 km. En de plas wordt omgeven door strandjes en ligweiden. U vindt hier een stukje natuur waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en recreëren.

Bereikbaarheid

Tudorpark ligt aan de rand van Hoofddorp. Het is belangrijk om te weten dat er op loopafstand geen voorzieningen zijn, zoals een school, een winkelcentrum of treinstation. U heeft dan een fiets of auto nodig.

Op 10 minuten fietsen vindt u in de wijk Toolenburg of Floriande het dichtstbijzijnde winkelcentrum en een school. Station Hoofddorp ligt ongeveer 5 kilometer van Tudorpark. Het station is bereikbaar per bus. Een bushalte vindt u op ongeveer 10 minuten lopen. Met de auto is Tudorpark goed te bereiken vanaf de A4.

Tudorpark is een rustige nieuwbouwwijk
Tudorpark is een rustige nieuwbouwwijk

Hoe is het om in Tudorpark te wonen? Twee huurders aan het woord.

In deze video een korte indruk van een bewoonster in appartementengebouw The Hall.

De woningen zijn gasloos en energiezuinig
De woningen zijn gasloos en energiezuinig

Energiezuinig wonen

De nieuwbouwwoningen in Tudorpark zijn zeer energiezuinig: label A+++. Goed geïsoleerd dus, en gasloos. Dat geldt ook voor de appartementen. Elke woning krijgt energie via een zuinige warmtepomp voor de opwekking van warmte en warm tapwater. De video geeft meer informatie over het gebruik van de installaties.

De vloerverwarming verwarmt het huis. Omdat er geen gasaansluiting aanwezig is, kookt u elektrisch. 

Zonnepanelen

Bij de woningen horen 2, 3 of 4 zonnepanelen. Hiervoor sluit u een overeenkomst met Iederzon.

 
huurprijs, servicekosten
Er komen verschillende huurprijzen

Aanbod sociale huurwoningen via WoningNet

Regelmatig bieden wij nieuwe woningen in Tudorpark aan via WoningNet. Wilt u in aanmerking komen? Volg dan deze stappen:

  1. U heeft een inschrijving nodig bij WoningNet regio Amsterdam om in aanmerking te komen.
  2. Meld u aan voor onze nieuwsbrief via de knop hieronder. Dan weet u op tijd wanneer er weer nieuwe woningen op WoningNet komen. 
  3. Reageer op het aanbod via WoningNet.  Op dit moment is er geen aanbod. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Heeft u andere vragen over dit bijzondere project? Mail uw vragen én uw telefoonnummer naar nieuwbouwhaarlemmermeer@ymere.nl