Tips om sneller een woning te vinden

Deze tips kunnen u helpen in uw zoektocht naar een andere woning. 

  • Begin op tijd, schrijf u direct in bij een aanbodsite. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt op een woning.
  • Huurt u nu een sociale huurwoning? Misschien komt u in aanmerking voor een Verhuisregeling. U kunt bijvoorbeeld voorrang krijgen als u verhuist van een grote woning naar een kleine woning. Met Woningruil kunt u van woning ruilen buiten de wachtlijst om.
  • Elke gemeente heeft speciale regels waardoor u sneller een woning kunt krijgen. Deze regels vindt u op de websites van WoningNet en Woonservice: lees deze dus goed! 
  • Kunt u niet in uw huis blijven door een medische of sociale noodsituatie? Bijvoorbeeld vanwege een ernstig medisch probleem, mantelzorg, een echtscheiding met schoolgaande kinderen of een ernstige bedreiging? Vraag dan urgentie aan bij uw gemeente. Iedere gemeente heeft eigen voorwaarden, u leest ze op de websites van WoningNet en Woonservice.
  • Kunt u niet in uw huis blijven omdat wij het huis gaan renoveren of afbreken? Dan kunt u ook urgentie krijgen (stadsvernieuwingsurgentie). U krijgt hierover bericht van ons.

Let op: de spelregels van de aanbodsite en uw gemeente gelden altijd! Ymere heeft geen invloed op uw positie op de wachtlijst.