Groeneweg viert haar nieuwe bewoners

'En dan staan we hier. Eindelijk!' Zo begon regiomanager Remco Pols in Vijfhuizen. Daar werd gevierd dat het complex aan de Groeneweg deze zomer is opgeleverd. Op het zonnige binnenterrein stonden enthousiaste bewoners die hun woningen openden voor iedereen die binnen wilde kijken. En er werd ook even stilgestaan bij de roerige geschiedenis van het project.

 

‘Toen ik net bij Ymere kwam werken, 7 jaar geleden, ging het al over dit project. U kunt zich dus voorstellen dat het mij persoonlijk wat doet hier met jullie allemaal te staan vandaag.  Ik sprak net al een aantal nieuwe bewoners die hier heel prettig wonen, maar er zijn verhitte discussies gevoerd over deze plek. Met als dieptepunt het protest’. De aanwezigen knikken zachtjes als Pols de olifant in de kamer benoemt. Als hij vervolgt met: ‘Dus ik vind het dan ook extra bijzonder dat we hier állemaal zo gelukkig bij staan!’, lijkt iedereen het daar roerend mee eens.

Wanneer Erik Gerritsen, voorzitter van de directieraad van Ymere, en Jurgen Nobel, wethouder woningbouw, wordt gevraagd wat zij van het project vinden, straalt ook bij hen de trots ervan af. Nobel benoemt dat het bouwen in Haarlemmermeer ontzettend belangrijk is en dat het fijn is dat we van 20 naar 35 sociale huurwoningen zijn gegaan. Gerritsen heeft het vooral de doorstroming. Het complex is voor een flink deel gevuld met Vijfhuizenaren door de van Groot-naar-Beter-regeling. Zo verliet een aantal van deze bewoners hun, vaak te groot geworden, eengezinswoningen in Vijfhuizen om nu in één van deze gelijkvloerse woningen te gaan wonen. Dit zijn passendere woningen voor hen én zo komt er een huis vrij waar een gezin weer een fijn thuis kan maken.

 

De voorzitter van de Dorpsraad, Ton van der Aar, richt als laatste spreker een warm welkomstwoord tot de nieuwe bewoners van de Groeneweg. Ook hij stipt het verleden even aan, maar geeft in dezelfde zin aan onder de indruk te zijn van vooral de techniek rondom de energie in de woningen. Vooral het nul op de meter verraste hem positief. Hij sluit af met een duidelijke boodschap: word vooral lid van de dorpsvereniging!

Terwijl de muziek schalt over het binnenterrein wordt er, met een bitterbal in de hand, druk bijgepraat door bewoners. Vooral met elkaar, maar er wordt ook gesproken met de mannen van Thunnissen, de bouwer van het complex, en Marjolein van Eig, de architect. Er worden verhalen uitgewisseld en klustips. En als de eerste regendruppels beginnen te vallen, zijn de meeste bezoekers van de binnentuin binnen een paar stappen weer thuis.

 

Hoe gaat het nu?

Met het opleverfeest nog vers in het geheugen, delen enkele bewoners hun ervaringen in de video.

 

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden