63 flexwoningen aan de Appelweg in Amsterdam-Noord

Aan de Appelweg in Amsterdam-Noord komen 63 flexwoningen. De woningen komen op een braakliggend terrein voor een periode van 15 jaar. Ymere en de gemeente Amsterdam werken samen aan de realisatie van het plan. Deze tijdelijke woningen kunnen snel gebouwd worden en helpen daarmee om de woningnood op te lossen.

Duurzame en energiezuinig woningen

De  woningen krijgen een goede (permanente) kwaliteit en passen qua uitstraling prima in de omgeving. Samen met bureau MOOS, de architect en producent van de woningen, is hiervoor een plan uitgewerkt. De woningen hebben grote raampartijen en de woonruimtes liggen aan de leefgalerij langs de Appelweg. De slaapkamers bevinden zich aan de waterkant. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig.

Mix aan bewoners

De flexwoningen zijn bedoeld voor 1 à 2 persoonshuishoudens: jongeren/studenten (42%), statushouders (33%) en regulier woningzoekenden (25%). Voor de 25% reguliere woningen komen starters en spoedzoekers van boven de 28 jaar in aanmerking.

Een goede buur

In deze woningen woont straks en gevarieerde mix van bewoners, zoals jongeren en statushouders. Er komt een community builder die met de bewoners woonafspraken gaat maken. Ook komt er een gemeenschappelijke ruimte in het woongebouw, die gebruikt gaat worden voor sociale activiteiten en contact met de bewoners in de buurt.  Zo zorgen we voor een goede verbinding tussen de bewoners van flexwoningen en de omwonenden, zodat er een fijne plek ontstaat om samen te leven.

Interesse?

In de tweede helft van 2023 worden de woningen via WoningNet geadverteerd. 

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden