Renovatie

 

Van der Pekbuurt

Renovatie Van der Pekbuurt

Vernieuwing Van der Pekbuurt

In de Van der Pekbuurt hebben we in het Zuidelijk deel van de wijk woningen en bedrijfsruimtes gerenoveerd.  De voorbereiding van de aanpak voor de rest van de wijk (het Noordelijk deel) is gestart. Dit zijn 1.123 woningen en 42 bedrijfsruimten.

Een plan voor het noordelijk deel van de wijk

We hebben een plan gemaakt voor de renovatie van het noordelijk deel van de Van der Pekbuurt. Dit plan hebben we besproken met de Huurdersvereniging van der Pekbuurt en de gemeente. De huurdersvereniging vraagt de bewoners wat ze van het plan vinden.

Wat gaan we nu doen?

  • De woningen worden gerenoveerd
  • De buitenkant van de woningen wordt opgeknapt
  • Van binnen worden de woningen geïsoleerd
  • De binnenkant van de woning kan veranderen
  • De woningen worden gasloos
  • We maken samen met de bewoners een plan voor meer groen in de tuinen

Alle huurders mogen terugkeren

  • Alle huurders kunnen terugkeren naar hun gerenoveerde woning
  • Ze kunnen ook naar een andere gerenoveerde woning in de buurt verhuizen
  • Of ze kunnen, met stadsvernieuwingsurgentie, verhuizen naar een woning buiten de Van der Pekbuurt
Van der Pekstraat
Van der Pekstraat

De woningen worden gasloos

De woningen gaan van het gas. Dat betekent dat  gasfornuizen en gasgestookte verwarmingstoestellen niet meer mogelijk zijn na de aanpak.

We onderzoeken wat de beste manier is om de wijk gasloos te maken. Hiervoor werken we samen met onder andere de gemeente Amsterdam.

Zo gaan we het doen

Het duurt ongeveer 12 jaar voordat alle woningen zijn gerenoveerd. Omdat het een groot gebied is met veel woningen hebben we de wijk verdeeld in groepen. De afbeelding laat de indeling van de groepen woningen zien. Per keer gaan we 100 woningen renoveren. We maken samen met de bewoners een plan voor de renovatie van de groep woningen. In 2023 starten we met 8 woningen aan de Hagendoornweg.

Begin 2024 starten we met de renovatie van de groep gele woningen. De planning van de overige groepen staat per kleur ingevuld op de afbeelding.

Nieuwsbrieven

Hier onder vindt u de meest recente nieuwsbrief die de bewoners van Van der Pekbuurt hebben ontvangen. Klik hier voor oudere nieuwsbrieven.

Meer informatie en vragen

Het volledige plan kunt u hier nalezen. 

Heeft u vragen over de renovatie van de Van der Pekbuurt? Neem contact op met de verantwoordelijke procesmanager, Michelle Oudhuis, Mail: m.oudhuis@ymere.nl. Telefoon: 088 080 67 87.

WoningNet

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Wanneer er woningen beschikbaar zijn, staat er een advertentie op WoningNet Stadsregio Amsterdam. U kunt dan alleen via WoningNet reageren.