Renovatie

 

Van der Pekbuurt

Van der Pekbuurt straatbeeld
Straatbeeld Van der Pekbuurt

In de Van der Pekbuurt hebben we een deel van de woningen en bedrijfsruimtes gerenoveerd. Dat is in het Zuidelijk deel van wijk. De voorbereiding van de aanpak voor de rest van de wijk (het Noordelijk deel) is gestart. Dit zijn 1.123 woningen en 42 bedrijfsruimten.

 

Een plan voor het noordelijk deel van de wijk

Wat precies de aanpak wordt? Dat staat nog niet vast. Op dit moment zijn we in gesprek over de plannen voor het Noordelijk deel van de wijk. Dit doen we onder andere samen met de Huurdersvereniging van der Pekbuurt. Ook hebben we in 2019 een bewonersonderzoek afgenomen onder een groot aantal huurders in de wijk, zodat we weten wat de bewoners belangrijk vinden.

Van der Pekstraat
Van der Pekstraat

De woningen worden gasloos

Wat wel al vast staat, is dat de woningen gasloos worden. Dat betekent dat  gasfornuizen en gasgestookte verwarmingstoestellen niet meer mogelijk zijn na de aanpak.

We onderzoeken wat de beste manier is om de wijk gasloos te maken. Hiervoor werken we samen met onder andere de gemeente Amsterdam.

De buurt is opgedeeld in clusters
Indeling van de clusters in de wijk

De buurt is opgedeeld in clusters

Omdat het een groot gebied is met veel woningen, hebben we de wijk opgedeeld in aparte groepen. De afbeelding laat de indeling zien van de clusters in de wijk. Elk cluster heeft ongeveer 100 woningen. Op dit moment denken we bij het gele cluster te starten, daarna het paarse cluster, vervolgens groen, blauw en dan rood. We verwachten dat we voor elk cluster tenminste één jaar de tijd nodig hebben voor de uitvoering. De volgorde is dus nog niet definitief. Zodra dit vast staat, laten we dat aan de bewoners weten.

Een algemeen plan

met de huurdersvereniging


We zijn met de huurdersvereniging in gesprek over het algemene plan voor de renovatie van het Noordelijke deel van de wijk. Het plan moet daarna eerst goedgekeurd worden door de directie van Ymere. In het plan maken we afspraken over een aantal onderwerpen:

  • De globale werkzaamheden voor de woningen en bedrijfsruimtes
  • Het gasloos maken van de woningen en bedrijfsruimtes
  • De verdeling van sociale- en niet sociale huurwoningen
  • Bedrijfsruimtes in de Van der Pekstraat
  • De binnentuinen
  • De openbare ruimten

Daarna gaan we door met het precieze plan voor de woningen in het eerste cluster. Dat doen we met de huurders die daar wonen

straatbeeld Van der Pekbuurt
Straatbeeld

Nieuwsberichten over de plannen

Hieronder vindt u de nieuwsberichten die de bewoners van Van der Pekbuurt hebben ontvangen.

Nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief Noord mei 2021

Nieuwsbrief Zuid mei 2021

In deze video op Facebook vertelt Michelle van Ymere de hoogtepunten uit de nieuwsbrief van februari 2021. 

Vragen?

Heeft u vragen over de renovatie van de Van der Pekbuurt? Neem contact op met de verantwoordelijke procesmanager, Michelle Oudhuis, Mail: m.oudhuis@ymere.nl. Telefoon: 088 080 67 87.

 

WoningNet

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Wanneer er woningen beschikbaar zijn, staat er een advertentie op WoningNet Stadsregio Amsterdam. U kunt dan alleen via WoningNet reageren.